Ai vrea Contiki?

Cu câteva săptămâni în urmă, Contiki Holidays a lansat un mesaj pe Facebook potrivit căruia „puteți economisi sute de dolari care merg cu Contiki în a face acest lucru pe cont propriu” și că rucsacul a fost „așa 1997”.

Amuzat, am tweetat cum nu era corect, deoarece călătoriile bugetare independente sunt întotdeauna mai ieftine. Contiki a tweetat altfel.

Indiferent dacă credeți că sau nu backpacking-ul este „așa 1997” (nu este) nu schimbă faptul că Contiki este NU mai ieftin decât călătoriile independente și mi s-a părut complet dezinvolt că au încercat chiar să facă acest punct (de două ori!). Testerul Contiki a subliniat că obțin rate de grup și, prin urmare, pot primi oferte mai bune.

Nu cred. Am mai fost în turnee înainte. Îmi plac tururile. Au momentele lor și pot fi deosebit de bune pentru călătorii care doresc să meargă în locuri, dar sunt speriați să o facă singuri. Dar chiar și cele mai bune companii nu sunt niciodată mai ieftine decât călătoriile solo. Acest lucru se datorează faptului că aceste companii trebuie să plătească pentru ghiduri, autobuze, asigurare și costuri administrative.

Defalcare a costurilor

Dar realitatea este în numere. De exemplu, să ne uităm la unul dintre turneele europene „buget” ale Contiki. Am sunat la Contiki pentru a mă asigura că toate informațiile mele sunt corecte. Și trebuie menționat că operatorul lor a spus că regulile prin care operează tururile bugetare sunt aceleași ca și celelalte. Diferența dintre tururi bugetare și alte clase de turnee este pur și simplu standardele de cazare.

European Horizon Tour (turneu de 12 zile)- Contiki numește acest turneu de 12 zile pentru 1415 USD sau 117 $ pe zi. Turul include 10 nopți de cazare (de 3 până la 4 persoane pe cameră), 9 mic dejunuri și 6 mese. Cu toate acestea, ziua 1 este ziua în care zburați în Europa, iar ultima zi este un transfer la aeroport, ceea ce face ca acesta să fie cu adevărat un Excursie de 10 zile la 141 USD pe zi. Acum, să presupunem că masa dvs. bugetară medie în Europa este de 9 dolari, care adaugă încă 145 dolari la călătorie (10 prânzuri, 3 mic dejun). În plus, nu sunt incluse taxe de intrare la nicio atracție. Majoritatea oamenilor cheltuiesc aproximativ 28 de dolari pe zi pentru taxele de intrare în atracție. În plus, costul mediu al unui zbor spre Europa este acum de 600 USD. Adăugând numerele, costul total al acestei călătorii este în jur de 2.440 USD fără a conta alcoolul, activitățile opționale sau orice altceva decât o masă bugetară. Deci, timp de 10 zile, cheltuiți cu adevărat 244 USD pe zi, nu 117 USD.

(Notă: Un tur comparabil în 2017 este European Discovery Tour, care are 13 zile și costă 2.183 USD.)

Contrastați acest lucru cu realizarea pe cont propriu. Pentru zece zile de călătorie, primiți numere care arată astfel: Zbor = 600 USD, Masă = 280 USD (20 € pentru 10 zile), Tur turistic = 280 USD (20 € pe zi), Transport = 250 USD (călătorie cu trenul local), Cazare = 420 USD (dormitor cu 4 paturi, baie comună la 30 € pe noapte), aducând suma totală la 1.830 USD. Notă: Pentru cazare, am folosit prețurile din Amsterdam. Acest tur merge în multe locuri, dar Amsterdam este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa, asigurându-mă astfel că nu sunt acuzat de încercarea de „lowbal” a efectelor literare.

Acesta este un Diferență de 600 dolari, fără a include faptul că majoritatea pensiunilor includ micul dejun (reducerea costurilor), puteți Couchsurf (reducerea costurilor) sau să vă faceți propriile mese (reducerea costurilor). Chiar dacă rucsacul este „așa 1997”, în mod clar, nu puteți economisi sute de dolari mergând pe Contiki.

Ce primești pentru costurile tale?

Ei bine, după părerea mea, nimic nu vreau. Nu am făcut niciodată un turneu Contiki. M-am gândit la asta de nenumărate ori, dar niciodată nu am reușit să justific costurile și ritmul de a fi amestecat rapid prin Europa, doar pentru a putea petrece mai mult. Direcționate către copii de 18-35 de ani care caută un moment bun, tururile pe Contiki tind să fie pline de petreceri, tineri și alcool. Cei mai mulți călători din aceste tururi au doar câteva săptămâni în Europa și sunt acolo pentru a se distra înainte de a reveni la serviciu. Prietenii de-ai mei au trecut pe Contiki și toți revin cu aceeași poveste: a fost distractiv, au întâlnit o mulțime de oameni și s-au despărțit din greu.

În general, evit excursiile pentru că nu îmi place să petrec o zi aici și o zi acolo. Iar Contiki este acel tip de companie turistică. Acum, nu sunt aici pentru a exploda Contiki. Călătoriile Contiki funcționează pentru mulți oameni și au un public clar definit (din care nu fac parte). Nici măcar nu mă hulesc grupuri de turnee. Cred că puteți obține multă valoare din a face un tur. Totuși, pur și simplu mi s-a părut dezingenuos să spun că sunt mai ieftini decât să o faci pe cont propriu. Pentru că nu sunt. De fapt, nicio companie turistică nu este - toate au costuri administrative pentru a acoperi ceea ce nu aveți.

Dacă faci un tur ...

Sunt un mare fan al Intrepidului. Oferă excursii bune în grupuri mici, care folosesc ghiduri experți și lasă o mică amprentă ecologică. Sunt operatorul meu turistic preferat de mai multe zile și iau cel puțin două turnee pe an cu ei. Ceea ce este bine pentru companiile de turism este că preiau planificarea din călătorie pentru tine, oferindu-ți un mediu atât de structurat pe cât vrei. Puteți merge pe tururi sau tururi extrem de structurate unde veți obține zile și zile pentru a face ceea ce doriți. Oamenii din aceste tururi caută un moment bun, dar nu caută un moment plin de băutură.

Există multe companii de turism bune acolo. Fiecare companie, inclusiv Contiki, are o anumită audiență și este potrivită pentru anumite tipuri de călători. Dar nu fiți sub impresia că tururile sunt mai ieftine și nu cumpărați în terenul de vânzări care sunt.

Credit foto: 1

Priveste filmarea: Denisa Oana P (Ianuarie 2020).

Loading...