Cum să rămâi în siguranță când călătorești ca femeie solo

În a doua miercuri a lunii, Kristin Addis din Fii Muzeul meu de călătorie scrie o coloană de oaspeți cu sfaturi și sfaturi despre călătoriile feminine solo. Este un subiect important pe care nu îl pot acoperi în mod adecvat, așa că am adus un expert care să-i împărtășească sfaturile. Luna aceasta coloana ei este pe sfaturi de siguranță, deoarece a fost o întrebare comună în opțiunile mele de călătorie a cărților.

Una dintre cele mai importante preocupări pentru majoritatea călătorilor solo este siguranța. Pot să stau în siguranță pe cont propriu? Cum pot să-mi conving prietenii și familia că voi fi în regulă? Vestea bună este: da, vei fi în siguranță pe drum. Este mai ușor decât crezi, deoarece ai deja abilitățile de care ai nevoie - aceleași metode pe care le folosești pentru a fi în siguranță acasă sunt relevante și în străinătate.

Majoritatea oamenilor sunt speriați înainte de a pleca în prima aventură solo (sau în cazul meu, a 30-a aventură solo). Este ușor să fii nervos înainte de a te îndrepta undeva nou. Există o mulțime de factori necunoscuți (vă veți face prieteni? Veți fi în siguranță?) Care vă vor transforma din nou în creier.

Dar totul este în capul tău. Creierul tău creează scenarii din cele mai grave cazuri, care nu este probabil să se întâmple. Am descoperit că respectarea câtorva reguli simple este suficientă pentru a mă menține (și tu) în siguranță pe drum.

Ai încredere în instinctele tale


Sunt multe de spus despre puterea intuiției. Dacă ceva sau cineva îți oferă o atmosferă neliniștită, nu e nicio rușine să te îndepărtezi sau să spui nu. Dacă intestinul tău îți spune că ceva nu se simte bine, ascultă-l. În mod natural, acest sens devine mai accentuat în timp, ca călător solo.

Unii oameni au crezut că sunt nebun și chiar prost pentru a face autostopul prin China, însă după ani buni, am avut încredere în intuiția mea suficientă pentru a suna clopotele de alarmă dacă ceva nu se simte bine. Au fost momente, cum ar fi noaptea târziu, la Roma, când mi s-a oferit o plimbare și am spus imediat că nu, pentru că știam că ceva este oprit. Este surprinzător cât de mult să asculți acea mică voce din spatele minții te poate conduce în direcția corectă.

Nu-ți fie frică să spui nu


Nu vă temeți că veți dezamăgi oamenii spunând doar atunci când se va simți bine. Călătoria ta solo este despre tine și nimeni altcineva.

Uneori în baruri și pensiuni, mentalitatea grupului de a continua să bea și presiunea de a participa la o altă rundă de focuri este prezentă zilnic. A te intoxica este periculos și a spune că nu se simte bine uneori. Îți câștigi respectul de sine în acest fel și nimic nu este mai important decât atât.

Mai mult decât atât, a te intoxica poate duce la probleme grave. Băuturile sunt bine cu moderație, dar păstrați-le la câteva băuturi cel mult dacă sunteți singur, fără ca cineva să vă privească. Nu pot să vă spun cât de lungă este lista mea de prieteni care au fost jefuiți pe alee din Spania sau cărorați într-un Berlin altfel sigur, deoarece au devenit prea intoxicați. Se poate întâmpla cu ușurință, mai ales în zonele de petrecere sau cu petreceri. Este în regulă să te imbezi uneori, dar pasează-te.

Păstrați un portofel manechin și fluieră

Pentru a vă păstra cele mai importante obiecte de valoare în siguranță, unii călători sugerează utilizarea unui portofel manechin, care conține câteva carduri de credit anulate și doar un pic de bani. Este suficient să faci un hoț să creadă că primește ceva demn, păstrându-ți adevăratele obiecte de valoare bine ascunse, precum sub talpa încălțămintei tale.

Un alt instrument important este ceva care face zgomot. Un fluier mi-a venit la îndemână de mai multe ori pentru mine, mai ales când mi-am amintit povestea unei alte călătoare de sex feminin, care o folosea cândva pentru a păstra maimuțele furioase din Indonezia. Am făcut același lucru câteva luni mai târziu, când, într-o secundă, mi-am amintit să-mi folosesc fluierul ca o maimuță supărată plângând spre mine. Se arată că nu știi niciodată cât de util poate fi ceva atât de mic.

Obțineți sfaturi de la localnici


Întrebați angajații de la hotelul sau pensiunea dvs., care escrocherii trebuie să aibă grijă. Aflați nu numai ce ar trebui să vedeți în timpul vizitei, dar și care sunt zonele de evitat. Nimeni nu știe asta mai bine decât oamenii care locuiesc pe tot parcursul anului.

Când am fost în orașul Ho Chi Minh, de exemplu, personalul extrem de util de la pensiune mi-a spus să fiu atentă cu telefonul mobil pe străzi și să mă ferească de hoții care prind bagaje. Având în vedere acest lucru, când am ieșit noaptea, am luat doar un pic de bani într-un buzunar în pantaloni scurți care au butonat și am lăsat orice altceva la pensiune, inclusiv cheia mea de la recepție.

În plus, înainte de a vizita o țară, cercetează înșelătorii și pericolele comune la destinație pe un site web de informații de călătorie. Pentru americani, acesta ar fi Biroul Afacerilor Consulare.

Imbraca-te potrivit


Îmbracă-te ca un local pentru a te îmbrăca. Ținând în evidență, riscă mai mult decât doar catcarte enervante. Este o realitate tristă, dar în unele țări, femeile nu se pot îmbrăca așa cum doresc și trebuie să se ocupe.

În țările tradiționale musulmane, de exemplu, purtarea de pantaloni scurți și cămăși nu este recomandabilă și poate fi percepută ca ofensatoare. Cel mai bine este să acoperiți cel puțin umerii și genunchii. Faceți niște cercetări cu privire la ce este potrivit să purtați înainte de ambalare.

Acest lucru pare evident, dar este încă prea comun să vezi fete topless pe plajele din Thailanda, sau pantaloni scurți și scurte super-scurte din Malaezia și Indonezia. Pentru a fi respectat, este important să respectăm obiceiurile și modestia localnicilor.

Nu umbla singur noaptea


În unele țări, este perfect sigur să te plimbi singur noaptea. În altele, ar putea fi periculos. Să ieși noaptea în grup sau să ceri să fii însoțit de altcineva la pensiunea sau hotelul tău este întotdeauna inteligent.

Din păcate, am învățat acest lucru greu, după ce cineva m-a apucat pe întuneric în timp ce am mers pe o potecă de mizerie din Nepal. Poliția locală și proprietarul pensiunii mele au fost amândoi înconjurați, spunând că acest lucru nu se întâmplă niciodată acolo. Ei bine, se dovedește că da, și m-am asigurat să nu mai fiu singur noaptea după aceea în Nepal și acum mă asigur să nu mă plimb singură noaptea târziu.

Realizați copii ale documentelor dvs. importante

Realizați copii ale documentelor dvs. importante, cum ar fi pașaportul și orice identificare. Păstrați și copii electronice, în cazul în care cel mai rău apare și pierdeți copia pe hârtie împreună cu documentul fizic.

În plus, asigurați-vă că fotografiați tot ce călătoriți și le încărcați pe un server cloud. Acest lucru vă va ajuta să vă dovediți că dețineți articolul în cazul în care trebuie să faceți o cerere de asigurare de călătorie.

Cunoașteți numerele locale de urgență

Căutați online numărul local de urgență înainte de a pleca sau întrebați personalul de la recepție oriunde stai. Desigur, cel mai bun caz este că nu trebuie să-l folosești niciodată, dar este întotdeauna inteligent să fii pregătit în cazul în care ai nevoie.

Spune-i prietenilor unde te afli


Asigurați-vă că cineva (un prieten, un membru de familie sau un coleg de călător) vă cunoaște itinerariul și locul în care ar trebui să vă aflați la un moment dat. Încercați să nu ieșiți din grilă complet sau pentru perioade lungi de timp, mai ales dacă aveți părinți îngrijorați înapoi acasă. Dacă îți schimbi planurile - pentru că se va întâmpla cândva - nu uita să anunți pe cineva. Cafenelele pe Internet sunt în general ușor de găsit, iar multe țări au carduri SIM ieftine (20 USD sau mai puțin), care vă vor ajuta să păstrați legătura dacă aveți un telefon deblocat. În plus, dacă sunteți în mișcare, accesul la internet pentru rezervarea aranjamentelor de călătorie și găsirea indicațiilor este adesea un naș.

În încheiere, călătoria solo este minunată. Vă permite să luați toate propriile decizii de călătorie, promovează creșterea personală și independența și poate fi chiar un pic mai sigur, deoarece puteți să vă ocupați mai mult din împrejurimi decât dacă un prieten te-ar distrage. Călătoria solo ajută la accentuarea intuiției și, în ciuda grijilor tipice, este adesea nu mai periculoasă decât orașul natal.

Același bun simț pe care îl folosești acasă este relevant în străinătate. Nu este o știință a rachetelor și, atât timp cât sunteți deștept în acest sens și urmați aceste sfaturi simple, sunteți într-o aventură pozitivă.

Kristin Addis este o femeie expertă în călătorii, care le inspiră pe femei să călătorească într-un mod autentic și aventuros. Fost bancher de investiții care și-a vândut toate bunurile și a părăsit California în 2012, Kristin a călătorit solo de peste patru ani, acoperind fiecare continent (cu excepția Antarcticii, dar este pe lista ei). Nu este aproape nimic din ce nu va încerca și aproape nicăieri nu va explora. Puteți găsi mai multe dintre muzica ei la Be My Travel Muse sau pe Instagram și Facebook.

Munții cuceritori: Ghidul călătoriei feminine în sol

Pentru un ghid complet A-to-Z în călătoria feminină solo, consultați noua carte a lui Kristin, Munții cuceritori. Pe lângă faptul că discută multe dintre sfaturile practice de pregătire și planificare a călătoriei, cartea abordează temerile, siguranța și preocupările emoționale pe care le au femeile cu privire la călătoria singură. Prezintă peste 20 de interviuri cu alte scriitoare și călătorii de sex feminin. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre carte, cum vă poate ajuta și puteți începe să o citiți astăzi!

Loading...