Cum să faci fotografii profesionale de călătorie

Fotografie. Nu este ceva la care mă pricep. Îmi fac toate pozele pe un iPhone și, dacă nu sunt folosite pe blog, în mare parte stau doar pe hard disk. Dar tot cred că fotografiile sunt importante pentru amintirile pe care le reprezintă. Te uiți la o imagine și ameliorează gândurile, sentimentele și mirosurile care te duc înapoi într-un loc mult uitat. Astăzi, fotograful profesionist Laurence Norah din Finding the Universe, începe o serie de cinci părți despre cum să devii un fotograf mai bun. Prima parte este pe compoziție și încadrare.

În 2009, am renunțat la jobul meu în IT și am pornit pentru a călători în lume. Prima mea destinație a fost Australia, o țară uimitoare în care mi-am dorit cu disperare să-mi surprind aventurile. Făceam fotografii încă de la 13 ani, dar abia în această călătorie am început să mă concentrez asupra învățării artei fotografiei și mi-am dat seama că acesta ar fi ceva cu care aș putea fi cu adevărat pasionat.

Am aflat rapid realitatea că fotografia este o abilitate care necesită timp, efort și practică pentru a stăpâni.

De asemenea, nu este vorba despre unelte - fotografia grozavă se referă foarte mult la fotograf.


Wave Rock, Australia, din călătoria mea lungă de drum până în 2009-10.

Compoziție: realizarea de poze pe care oamenii Îl doresc

Tipare: creierul uman este un fraier pentru ei. Căutăm mereu modele - fie că sunt forme în nori, simetrie în clădiri sau culori care se complimentează. Există doar ceva despre un model pe care creierul nostru îl iubește.

Înțelegerea acestor tipare și a ceea ce este plăcut creierului uman este o scurtă prescurtare pentru a face fotografii mai bune. Și despre asta este vorba despre compoziția din fotografie. Aflați și aplicați regulile de mai jos și veți începe să faceți mai multe fotografii de care oamenii se vor bucura.

Înainte de a lansa în ele, însă, câteva elemente de bază importante. În primul rând, asigurați-vă că camera dvs. este la nivel. Nu doriți orizonturi înroșite. În general, creierul tău nu-i place; sunt echivalentul vizual al unghiilor de pe o tablă.

Următorul - nu mai mișcați. Doriți să fiți cât mai nemișcați la fotografiere pentru a evita imagini încețoșate. Țineți-vă camera cu ambele mâini și fiți statornici sau folosiți un trepied.

Regula terților

Una dintre cele mai importante reguli de compoziție este cunoscută sub numele de regulă a terților.

Am aflat recent că aceasta se bazează pe modul în care bebelușii învață să identifice fețele mamelor lor, care pot fi împărțite în trei părți, cuprinzând ochii, nasul și gura.

Regula treților necesită să împărțiți o imagine în trei părți egale, fie vertical, orizontal sau ambele. Scopul este de a plasa elemente de compoziție cheie în acele treimi.

Pe dispozitivul dvs., găsiți setarea pentru a activa o grilă pe ecranul de previzualizare. Vor apărea patru linii, două verticale și două orizontale.

Aruncați o privire la fotografia mea de deasupra unui parc de sculpturi suprarealist aflat în adâncimea australiană, peste care am suprapus o grilă pentru a demonstra treimi orizontale și verticale.

Cu grila, puteți vedea cum am compus imaginea: o treime de teren și două treimi cer, în timp ce avionul din stânga este pe linia de grilă din stânga, aproape de intersecția a două linii.

Plasarea subiecților pe punctele care se intersectează va atrage în mod firesc privirea privitorului, deoarece aceste puncte sunt de obicei acolo unde ne concentrăm mai întâi într-o imagine, iar acest lucru este un bun punct de plecare pentru o compoziție bună.

Un alt subiect al meu preferat de filmat este un apus de soare. Îmi place cum sunt întotdeauna diferite și cât de minunată este lumina în acel moment al zilei.

Pentru a obține o lovitură excelentă de apus de soare, puteți aplica cu ușurință regula celor treimi - compunând fotografia cu două treimi cer și o treime pământ sau mare. Vreți să evitați împărțirea imaginii jumătate și jumătate, deoarece nu va arăta la fel de bine. Poza de mai jos a unui apus de soare din Santa Cruz ilustrează acest lucru și are, de asemenea, un subiect interesant în treimea stângă a imaginii.

Linii de conducere

Atunci când compuneți o fotografie, doriți să o faceți cât mai ușor pentru persoana care o privește să își dea seama de subiectul și focalizarea imaginii.

O modalitate de a face acest lucru este cu linii de conducere - utilizarea geografiei naturale sau a altor caracteristici pe care privitorul le va privi în mod natural la început și care îi va conduce cu ochii către subiectul principal.

Drumurile sunt excelente ca linii de conducere, în special în fotografii mari de peisaj. Când călătoresc în Noua Zeelandă, am vrut să creez o poveste fotografică despre drumeția Muntelui Taranaki, una dintre drumețiile mele preferate din Noua Zeelandă. În apropierea începerii drumeției, traseul de mers în sine mi-a oferit o linie de conducere perfectă pentru a ilustra călătoria înainte, atrăgând privirea privitorului în cadru și până la munte.

O altă ilustrare bună a unei linii fruntașe este acest film despre mine care merge pe șine de cale ferată din Italia. Evident, este recomandabil doar pe piese nefolosite sau oarecum frecvent utilizate!

Scopul acestei imagini a fost un autoportret care mi-a evocat viața de călătorie. Piesele paralele, care par să convergă, au fost perfecte pentru a conduce privirea privitorului la subiect - eu. Am simțit că am surprins imaginile de rătăcire pe care le căutam folosindu-le.

Prim-plan, mijloc și fundal

Ai făcut vreodată o poză cu un orizont de munte sau oraș și apoi te-ai uitat mai târziu și te-ai întrebat de ce nu reușește să transmită maiestatea a ceea ce priveai?

Acest lucru este probabil, deoarece fotografia dvs. este o imagine bidimensională și ați pierdut simțul scării care este evident atunci când sunteți prezent și în momentul respectiv.

Când compuneți o filmare - și acest lucru este valabil în special pentru fotografia de peisaj - gândiți-vă la diferitele elemente din prim-plan, din mijlocul și din fundalul fotografiei.

Iată un exemplu de apus de soare în Glencoe, Scoția, ușor cel mai uimitor loc pe care l-am fotografiat în 2015.

Am folosit roca din acest lac înghețat pentru a oferi ceva interesant în prim plan, ajutând la oferirea de scara și echilibru imaginii de ansamblu. Privirea privitorului este atrasă de stâncă, apoi probabil spre munte și apus, înainte de a se îndrepta spre distanța văii.

Când ești afară și cam în lume, gândește-te la tot ce te înconjoară. Dacă vedeți un munte îndepărtat pe care doriți să-l trageți, priviți în jur și vedeți dacă puteți găsi ceva interesant în prim-plan sau în mijlocul terenului, pe care să îl încorporați. Dacă ești lângă un râu, poate că ar putea fi o canoe. În altă parte ar putea fi o casă. Sau un grup de oi. Sau o mașină care începe să mărească pe un drum șerpuitor.

Dacă filmați o scenă din oraș, priviți ce se întâmplă în jurul vostru. Vânzătorii de stradă, diferitele moduri de transport și indicatoarele și fațadele pot fi încorporate ca prim plan pentru a oferi contextul și scara orizontului orașului dvs. sau acelei clădiri interesante.

Dacă nu găsești ceva, fii creativ. Găsiți pe cineva care să stea în poziția dvs. pentru a oferi acea scară. Dacă călătorești cu un trepied, fă ceea ce am făcut în șansa de tren și folosește-te ca subiect. Amintiți-vă doar să nu confundați prea mult privitorul cu prea multe elemente compoziționale și păstrați-l clar despre ce este fotografia.

Gândirea dincolo de părțile de fundal mari ale imaginii și concentrarea pe elementele mai mici vă va ajuta să creați imagini mai echilibrate și plăcute.

O altă lovitură de la Glencoe. Aici casa oferă acea scară din mijlocul terenului, în timp ce râul funcționează atât ca subiect prim-plan interesant, cât și ca linie principală pentru a vă atrage în fotografie.

încadrare

Această tehnică compozițională nu se referă la agățarea unei imagini într-un cadru; este vorba despre utilizarea a ceea ce vă înconjoară pentru a „încadra” subiectul pe care încercați să-l surprindeți, ilustrând spectatorului care este filmarea și atrăgându-și ochii în scenă.

În această poză a podului în orașul medieval Besalú din Spania, am folosit podul vechi și reflectarea acestuia ca un cadru natural pentru podul mai nou.

Când ați găsit subiectul dvs., priviți în jur pentru a vedea dacă există un mod în care să-l puteți încadra creativ. Unele opțiuni bune pentru încadrare includ vegetația, cum ar fi ramurile și copacii copacilor, precum și ușile și ferestrele.

Aruncați o privire la această fotografie a unui templu din Ayutthaya, Thailanda, pentru a vedea ce vreau să spun. Am vrut să surprind frumusețea acestei scene din templu, în timp ce atrag privitorul în wat in centru.

Cadrul în acest caz este mult mai mare decât subiectul, dar nu se știe niciodată despre ce este filmarea. Aceasta este o tehnică de fotografie cu adevărat ușoară, dar s-ar putea să vă solicite să cercetați sau să faceți un pas înapoi de la subiect, pentru a găsi o modalitate bună de a o încadra. Nu-ți fie teamă să stai mai departe și să folosești zoom-ul obiectivului pentru a obține cadrul dorit.

Ca un alt exemplu, folosind copacii pentru a încadra o cascadă, iată o fotografie a căderilor Yosemite inferioare din Parcul Național Yosemite.

Am simțit că copacii adăugau mult mai mult la împușcat cu cascada dintre ei. Există o simetrie plăcută cu împușcarea cu cei doi copaci paraleli.

Există multe alte opțiuni pentru încadrare. Experimentați și vedeți ce funcționează!

Puncte de focalizare

O modalitate de a fi sigur că oamenii se uită la partea din imagine pe care doriți ca ei să o privească este să aibă doar acea parte a imaginii ascuțită și focalizată și restul neclar.

Acest lucru este eficient în special pentru izolarea oamenilor sau a animalelor în fotografii - aruncați o privire la fotografiile de nuntă sau sport ale oamenilor și veți vedea cât de des subiectul fotografierii este singurul lucru focalizat.

Ador evenimentele de filmare cu prietenii și familia și constat că această tehnică funcționează foarte bine la izolarea subiectului de o mulțime și la a face evident cine este fotografia.

Pentru început, puteți obține acest efect cu modul „portret” sau „persoane” de pe camera dvs.. Puteți vedea câteva exemple de izolare a subiectului prin focalizare aici.

Utilizarea culorii

Culoarea este foarte importantă în fotografie, în special modul în care diferitele culori funcționează bine împreună. De exemplu, albastrul funcționează bine cu galbenul (floarea-soarelui într-un câmp), iar roșul funcționează bine cu verde (Crăciun!).

Pentru a afla ce culori funcționează bine împreună, aruncați o privire la această roată de culori.

În general, culorile opuse între ele pe roată se vor completa reciproc. Aceste culori nu trebuie să fie echilibrate uniform într-o fotografie - adesea imaginile funcționează cel mai bine cu un procent mic de una și un procent mai mare de alta.

Aruncați o privire la poza de mai sus, din superbe portul Nyhavn din Copenhaga. Puteți vedea tot felul de culori, dar în special albastrul cerului și al apei este culoarea predominantă, roșii și galbenele caselor (galbenul este albastru opus pe roata de culoare) oferind un contrapunct.

Când sunteți în călătorie, aveți grijă pentru culori contrastante și gratuite pe care le puteți încorpora în fotografii. Piețele de condimente, orașele vechi din Europa, pajiștile rurale și hambarele colorate vechi din câmpurile verzi sunt un loc minunat pentru a începe.

Povestirea

Amintiți-vă că atunci când faceți o poză, aveți în minte toate cunoștințele de fond și toate cunoștințele despre călătoria voastră. Când te uiți la imagine mai târziu, toate acestea vor reveni la tine.

Nimeni altcineva nu are acest avantaj. Pentru ei, acea lovitură a unei cascade este tocmai asta - o lovitură a unei cascade. Povestea drumetiei de cinci ore acolo printr-o junglă infestată cu lipitori? Pierdut. Senzația cât de răcoritoare a fost pe pielea ta când ai scufundat să te răcorești? De asemenea dispărut. Este doar o imagine bidimensională pe un ecran, care este probabil aruncată rapid pentru a fi înlocuită de următoarea imagine din flux.

Este treaba ta să aduci la viață tot contextul pierdut.

Ni se spune adesea că o fotografie valorează o mie de cuvinte. Ca fotograf, este treaba ta să transmiti acele cuvinte. Dă-ți seama cum să spui povestea cu imaginea ta. Obțineți fotografii care vă atrag privitorii în poveștile voastre. Folosiți emoția, găsiți și înghețați momentele și încorporați elementul uman astfel încât fotografiile dvs. să rezoneze cu privitorii.

Ia această maimuță în Rio de Janeiro. Acești băieți au fost într-adevăr obraznici cu turiștii, încercând să obțină mâncare de la ei și, în general, se jucau cât mai mult. Am vrut să încerc și eu să surprind o parte din asta și am reușit să o fac pe această maimuță să-și bage limba la mine.

V-aș sfătui să petreceți timp gândindu-vă la filmarea pe care încercați să o creați, la momentul în care încercați să capturați și la povestea pe care încercați să o spuneți telespectatorului. Puneți-vă în pantofi, imaginați-vă că veți privi fotografia fără alt context și încercați să construiți de acolo.

Aceasta este probabil una dintre părțile cele mai grele ale fotografiei și, ca și fotografia fotografiei maimuțelor de mai sus, va necesita probabil ceva timp, răbdare și noroc. Veți face erori. Dar, cu cercetare și practică, veți putea să o stăpâniți!

Acum, mi-ar plăcea să te uiți la câteva dintre imaginile tale preferate de la fotografii tăi preferați și să vezi dacă poți observa unele dintre tehnicile compoziționale la lucru sau poveștile pe care le povestesc. Ghicesc acum că le cunoști, vei vedea cât de eficiente pot fi ele în crearea unei imagini la care te bucuri să privești!

De asemenea, trebuie să ieși acolo și să faci mai multe fotografii. Practica face perfectă, iar fotografia nu este diferită în această privință! Cu cât faceți mai multe fotografii, cu atât veți învăța să compuneți și să surprindeți fotografii grozave. Așa că ieșiți acolo și faceți câteva fotografii și reveniți în curând pentru restul acestei serii!

Dacă doriți să îmbunătățiți cu adevărat fotografia, să vă stăpâniți aparatul foto și să faceți întotdeauna fotografii uluitoare atunci când călătoriți, Laurence și cu mine am dezvoltat un curs de fotografie cuprinzător, care include tutoriale, plimbări pas cu pas, interviuri cu experți și feedback personal cu privire la dvs. muncă. Te va scoate din auto în cel mai scurt timp. Faceți clic aici pentru a începe.

Laurence și-a început călătoria în iunie 2009, după ce a renunțat la viața corporativă și a căutat o schimbare de peisaj. Blogul său, Finding the Univers, catalogează experiențele sale și este o resursă minunată pentru sfaturi de fotografie!

Priveste filmarea: Cum pozam? Sfaturi pentru fotografii reusite & o silueta mai lunga si mai zvelta (Ianuarie 2020).

Loading...