Cum să câștigi sprijinul prietenilor și familiei tale

O dată pe lună, Kristin Addis de la Be My Travel Muse scrie o coloană de oaspeți cu sfaturi și sfaturi despre călătoriile feminine solo. Este un subiect important pe care nu îl pot acoperi în mod adecvat, așa că am adus un expert care să-i împărtășească sfaturile. Coloana din această lună este despre tratarea cu prieteni și familie nesuportanți care cred că veți ajunge la filmul Taken.

Am înghițit tare când m-am așezat în fața ei, în speranța că veștile vor trece fără probleme. Stăteam la informații luni întregi și am lucrat în cele din urmă curajul să-i spun.

„Mamă”, am început, „Am renunțat la slujba mea pentru a călători în lume.” Mi-am ținut respirația și mi-aș fi dorit să mă ascund în spatele a ceva în timp ce ea a considerat vestea.

„Ce distracție!”, A răspuns ea.

Am fost uimit.

Nu a existat nicio întrebare, nici o critică și nici o încercare de a mă vorbi din asta. Am avut sprijinul ei. Pur si simplu. A fost o ușurare uriașă și, acum, când a știut, aș putea spune și restului lumii.

Te-ai găsit în aceeași poziție? Mori să călătorești prin lume. Ați decis să nu așteptați până când un prieten, membru al familiei sau alte persoane semnificative vă pot alătura, pentru că, dacă ați face acest lucru, ați putea aștepta pentru totdeauna. Sunteți pompați pentru drumul care urmează, dar un singur lucru vă stă în cale - spuneți tuturor celor din viața voastră că veți fi plecați o vreme, singuri, de cealaltă parte a lumii.

Una dintre cele mai mari surse de îngrijorare pe care oamenii o au este să le spună veștilor prietenilor și familiei. Vă pot întreba, „Ce zici de cariera ta? Ce zici de iubitul tău / închiriere / pisică / garaj? Ar trebui să fii cu adevărat afară doar în această mare lume înfricoșătoare? Nu este sigur ca femeile să călătorească. Nu ești îngrijorat să sfârșești ca în filmul „Luat”?

Îngrijorările lor sunt doar naturale și cel mai bine este să vă planificați pe un amestec de reacții, doar în cazul în care nu sunt complet pozitive și încurajatoare așa cum a fost mama mea.

Deci, când primiți feedback negativ, cum faceți față criticilor și preocupărilor lor?

Încercați să câștigați ceva experiență

Este mai ușor să îți dovedi abilitățile dacă nu este prima dată când vei fi acolo călătorind de unul singur. Ați făcut vreodată ceva curajos pe cont propriu, cum ar fi deplasarea într-un oraș nou, unde nu știați pe nimeni, studiați în străinătate sau o călătorie singură? Arătați spre succesele anterioare ca dovadă că sunteți capabil să o faceți din nou.

Dacă nu ați făcut niciodată așa ceva, atunci faceți mai întâi o excursie pentru copii. Nu trebuie să fie ceva mare. Poate fi doar un weekend lung într-un oraș nou. Navighează-l de unul singur, începe conversațiile cu străini sau mănâncă o masă singură. Este o modalitate excelentă de a-ți construi experiența și încrederea, precum și încrederea celor din cercul tău interior.

Fii sigur în decizia ta


Dacă nu sunteți în totalitate sigur de decizia dvs. de a călători solo, va fi mai ușor pentru prieteni și familie în cauză să vă vorbească din asta. Nu veniți doar cu o idee pe jumătate coaptă și spuneți tuturor că voi ar putea ia în considerare să călătorești singur.

Pe de altă parte, visul de a călători te ține treaz noaptea (într-un mod bun)? Ești mai încântat să explorezi lumea decât orice altceva în viața ta chiar acum? Vă puteți permite să vă puneți viața în așteptare și sunteți suficient de dedicați pentru a economisi fondurile necesare? Dacă da ...

Aveți un plan solid

Stai jos și planifică-ți toate detaliile, astfel încât atunci când întâlnești dubioși poți să revii cu informații pentru a-ți rezolva problemele. Arătați-le prietenilor și familiei cât timp și credeți că v-ați înscris în călătorie. Este mai ușor să vă puneți părinții și prietenii în largul dvs. dacă aveți un plan bine gândit și sunteți complet pregătiți.

Sperăm că și pasiunea ta va fi infecțioasă și, odată ce vor vedea cât de mult înseamnă pentru tine, vor fi mai susținători.

Când am întrebat-o pe mama ce a determinat-o să-mi sprijine decizia atât de repede, ea a răspuns că a văzut cât de bine îmi plănuisem călătoria și a știut doar din asta cât de mult înseamnă pentru mine și cât de serios sunt despre asta.

Ii arătasem exemple de alți călători solo, făcând același lucru, având în vedere un itinerar dur și i-am vorbit îndelung despre ce ar presupune călătoria. I-am spus țările pe care intenționam să le vizitez, i-am indicat blogurile pe care le citisem și mi-am împărtășit planul meu bugetar. A trebuit să simtă că a făcut parte din ea, mai degrabă decât la o gândire ulterioară. Asta a pus-o mai ușor.

Fii gata pentru orice întrebări pe care ți le-ar putea trimite!

Ești doar un telefon

O parte din reacțiile negative vor avea cel mai probabil legătură cu prietenii și familia, temându-se că nu vor putea lua legătura cu tine. Este posibil să se gândească la jungle și locuri îndepărtate, unde sunt disponibile doar poșta cu melc de modă veche. Este posibil să fi fost adevărat acum 20-30 de ani, dar în aceste zile Wi-Fi este peste tot. Chiar și când nu, cardurile SIM locale sunt ușor de găsit.

De asemenea, este mai ușor ca niciodată să rămâi conectat cu aplicații de chat precum Facebook (care permite și apeluri gratuite); Skype, care este bun pentru apeluri video; Viber, o aplicație pentru smartphone care permite apeluri gratuite; KakaoTalk, o aplicație dirijată prin Coreea de Sud (cea mai rapidă Internetă din lume) și care funcționează pentru apeluri gratuite chiar și pe o conexiune proastă; și WhatsApp pentru trimiterea de mesaje vocale și text.

Planurile telefonice internaționale sunt, de asemenea, disponibile de la T-Mobile, fără prețul mare. Acest lucru înseamnă că, oriunde poți avea cel puțin recepție de celule, vei putea fi accesat. Veți fi cu adevărat doar un apel telefonic în timpul majorității călătoriei.

Cereți încredere și sprijin


„O fată nu ar trebui să călătorească singură; este o lume înfricoșătoare acolo ”este un răspuns pe care probabil că îl veți auzi. Părinții își doresc în mod firesc copilul lor să fie în siguranță și uneori se tem că țările străine vor fi mai periculoase decât este aici acasă. În realitate, nu este atât de înfricoșător și periculos în străinătate - în unele cazuri, este mai sigur decât acasă.

Majoritatea orașelor din SUA, de exemplu, au rate mai mari de criminalitate violentă decât țările din Asia de Sud-Est și chiar Africa de Sud. Orice ai făcut până acum în viață pentru a rămâne în viață este relevant și în străinătate.

Dacă toate celelalte nu reușesc, întoarceți-l. Părinții tăi au crescut un copil cu un cap bun pe umeri, nu-i așa? Întrebați-i: „Nu credeți că sunt capabil?” Dacă răspunsul este „da”, atunci sfârșitul conversației. Dacă răspunsul este „nu”, atunci cereți motivul din spatele nr. Șansele sunt că nu vor veni cu unul singur - niciun părinte nu vrea să le spună copilului lor că nu cred că pot reuși.

Bărbații și femeile trebuie să aibă grijă de siguranța lor, iar genul dvs. nu vă inhibă capacitatea de a călători. Nu au încredere în tine, te iubesc și vor să trăiești o viață care se împlinește? Ar trebui să vă împiedice să vă trăiți propria viață?

Și sunt șanse, atunci când este așa, cei dragi vor realiza că ești un adult capabil și știu să nu faci în mod intenționat lucruri stupide pentru a te pune în cale.

Amintiți-vă: este decizia ta

Poate fi destul de dezamăgitor atunci când ești atât de entuziasmat de perspectiva marii tale călătorii, iar cei mai importanți oameni din jurul tău nu o susțin.

Când mi-am părăsit slujba pentru a călători de unul singur, o mulțime de oameni au rămas zgâriați capul, îngrijorați că voi trece printr-o criză de un sfert de viață și arde poduri în spatele meu. Pur și simplu nu au înțeles o viață în afara celei în care trăiau și nu s-au simțit confortabil cu acest tip de risc în propriile lor vieți. Am ajuns să realizez că atunci când oamenii exprimă un punct de vedere negativ despre deciziile luate de alții, în general vorbesc despre propriile nesiguranțe.

Totuși, prietenii și familia îngrijorată nu sunt neapărat un lucru rău. Înseamnă că există oameni care iubesc și le pasă de tine și care te doresc în preajmă. Este doar natural și probabil inevitabil. În timp, pe măsură ce vă vor înflori în călătoria dvs., având aventuri și experiențe frumoase care vor dura o viață, vor deveni mai confortabili cu ideea.

Există întotdeauna oameni de seamă, dar ei nu trebuie să te împiedice să trăiești propria viață. Obțineți doar unul și este al vostru să faceți ceea ce doriți. La fel de bine ai putea să-l petreci urmărind un vis, mai degrabă decât să lași temerile celorlalți să te țină înapoi.

Când vine vorba de ea, cu sau fără urale de la toți cei din colțul tău, trebuie doar să faci primul pas și să mergi.

În cuvintele doctorului Seuss, „Ești plecat în Locuri Mari! Astăzi este ziua ta! Muntele tău așteaptă, așa că ... începe-ți drumul! "

Kristin Addis este o femeie expertă în călătorii, care le inspiră pe femei să călătorească într-un mod autentic și aventuros. Fost bancher de investiții care și-a vândut toate bunurile și a părăsit California în 2012, Kristin a călătorit solo de peste patru ani, acoperind fiecare continent (cu excepția Antarcticii, dar este pe lista ei). Nu este aproape nimic din ce nu va încerca și aproape nicăieri nu va explora. Puteți găsi mai multe dintre muzica ei la Be My Travel Muse sau pe Instagram și Facebook.

Munții cuceritori: Ghidul călătoriei feminine în sol

Pentru un ghid complet A până la Z în călătorie feminină solo, consultați noua carte a lui Kristin, Munții cuceritori. Pe lângă faptul că discută multe dintre sfaturile practice de pregătire și planificare a călătoriei, cartea abordează temerile, siguranța și preocupările emoționale pe care le au femeile cu privire la călătoria singură. Prezintă peste douăzeci de interviuri cu alte scriitoare și călătorii de sex feminin. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre carte, cum vă poate ajuta și puteți începe să o citiți astăzi!

Loading...