De ce călătorim? Oportunitate nesfârșită!

De multe ori sunt întrebat de ce vreau să plec de acasă și să călătoresc. Nu-mi va lipsi de toată lumea și de toate? Nu voi fi singur? De ce fug?

Cu toții avem motivele noastre de călătorie - rătăcire, dragostea unei culturi noi, dorința de a lăsa totul în urmă, nevoia de a uita sau nevoia de a cunoaște oameni noi. Călătoria devine o modalitate prin care oamenii pot face față situațiilor diferite, experimentează lucruri noi sau ajută la căutarea sentimentului de sine.

Și pentru că oferă atât de mult pentru atât de mulți oameni diferiți, călătoriile reprezintă o atitudine pentru noi toți. Sf. Augustin, odată, „Lumea este o carte, iar cel care nu călătorește citește doar o singură pagină.” Îmi păstrez în permanență acel citat și una celebră de Mark Twain despre faptul că nu are regret.

În cartea lumii, toate paginile sunt diferite. Totul este nou, totul se schimbă. Cred că de aceea călătorim - pentru schimbare. Indiferent dacă veți vedea o piramidă sau veți experimenta o nouă cultură, fie că veți pleca sau să învățați, fie că mergeți o lună sau un an, mergem cu toții pentru că căutăm schimbare. Căutăm ceva diferit. O schimbare în sine, atitudine, rutină zilnică sau impresii despre o altă cultură, schimbarea este singurul lucru pe care ni-l aduce călătoria.

Schimbarea constantă creează o șansă ca noi să ajungem în acord cu lumea din jurul nostru și să aflăm cine suntem.

În această lume modernă între 9 și 5, ipotecile, carpoolele și facturile, zilele noastre pot fi destul de regimentate și pot deveni destul de plictisitoare. De obicei, zilele noastre prezintă rareori o schimbare uriașă. Sub greutatea a tot, deseori pierdem evidența a ceea ce este important pentru noi și care sunt obiectivele noastre. Suntem atât de prinși între navete și comisioane sau ducem copiii la fotbal, încât uităm să respirăm și să mirosim acei trandafiri.

Când eram acasă, îmi puteam planifica zilele cu luni înainte. De ce? Pentru că nu aveau să fie mult diferiți - naveta, munca, sala de sport, somnul, repetarea. Cu toate acestea, pe drum, fiecare moment reprezintă un nou început. Nici o zi nu este aceeași. Nu puteți planifica ce se va întâmpla, deoarece nimic nu este pus în piatră. Fără navete, fără greșeli, fără întâlniri programate. Doar tu și capriciul tău.

În ultimii ani, am experimentat mereu schimbări constante. Locurile, culturile, orașele, țările se schimbau mereu. Nicio zi nu a fost (sau este) ca ultima. De fapt, fiecare zi este atât de diferită, încât mă întreb uneori dacă nu am trăit deja trei vieți.

Acest stil de viață nu este pentru toată lumea, dar, pentru cei care merg, observ subtextul schimbării motivelor dorinței lor de a pleca. Vrem să vedem lumea, să vedem ceva diferit, să vedem ceva care se schimbă. Nou, interesant, diferit și aventură - totul este acolo când călătorești. Zilele voastre nu mai sunt dictate de orele de lucru, ci de vânturile schimbătoare ale propriei inimi.

Afară în marea libertății, fără busolă care să ne călăuzească, cu nimic care să ne forțeze direcția, plecăm cu toții înainte.

Cu toții ne dorim ceva diferit de rutina noastră de zi cu zi, ceva care să ne provoace. Oamenii prosperă la varietate (este condimentul vieții, până la urmă!): Este cu fir în creierul nostru. Nimeni nu se trezește și îi este recunoscător că stă opt ore într-un dulap. Nu. Tot ce vorbim este să ieșim din asta. Dăruiește pereții și ... mergand undeva altfel.

Căutăm ceva nou, ceva nevăzut - următoarea pagină din cartea lumii, doar pentru puțin timp. Asta face călătoria atât de interesantă, de interesantă și de invitată pentru toți. Ne sună. Ne solicită să venim cu ea pe noi terenuri și retrageri necunoscute. Ne oferă un răgaz și un sanctuar din lumea haosului și regimentat între 9 și 5. Ne arată locuri, oameni și culturi noi. Ne oferă întotdeauna ceva nou - nu numai în exterior, ci și în interior.

Mă aflu pe scaunul șoferului pe acest drum și, deși este în mare parte nevăzut, pot citi singurul indicativ de pe el - „Schimbare înainte” - și nu fac altceva decât să zâmbesc. Când mă uit în jur la ceilalți șoferi, îi văd zâmbind și ei. Cu toții zâmbim împreună, știind ceva nou este doar în jurul cotului - o nouă aventură, o nouă provocare, un nou iubit sau un nou prieten.

Nu este.

Ne dorim noul - și este exact în jurul următoarei curburi.

Putem să o simțim.

Cum să călătorești lumea pe 50 de dolari pe zi

Mele New York Times cel mai vândut ghid de hârtie pentru călătoriile mondiale vă va învăța cum să stăpâniți arta călătoriilor, astfel încât, indiferent cât de mult doriți să călătoriți, veți economisi bani, veți pleca pe calea bătută și veți avea un loc mai bogat și mai local experiența călătoriei. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre carte, cum vă poate ajuta și puteți începe să o citiți astăzi!

Notă: Acest articol a fost publicat inițial în 2008.

Loading...