Lista finală de lucruri de făcut în Medellín

Unul dintre obiectivele mele mari pentru 2014 este să călătoresc în cele din urmă în Columbia. Este de mai mult timp pe „listă”. Mulți dintre voi au solicitat informații despre țară, așa că astăzi transmit blogul către prietenul meu Dave de la Medellín Living. Și-a schimbat rucsacul pentru un apartament din oraș. Dave ne oferă lista finală de lucruri de făcut în Medellin, una dintre cele mai populare destinații din Columbia.

Odată poreclită „Cel mai periculos oraș din lume” de Timp revista din cauza violenței consumată de droguri a lui Pablo Escobar, în ultimii 20 de ani Medellín a suferit o transformare. Pe lângă îmbunătățirile mari ale siguranței publice, a existat o creștere uriașă în proiectele de dezvoltare urbană, inclusiv primul sistem de metrou din Columbia și telecabine pentru a deservi cartierele mai sărace situate înalte pe malul munților, precum și parcuri și biblioteci noi.

Acum, Medellín devine unul dintre orașele „it” din lume, cu tone de turiști care vizitează și străini care se stabilesc și se retrag aici.

Medellín este unul dintre puținele orașe de care m-am îndrăgostit la prima vedere. Munți frumoși, vreme caldă, localnici prietenoși și o cultură vibrantă sunt doar câteva dintre motivele pentru care am petrecut mai mult de doi ani trăind în Medellín. Și sunt aici pentru a arăta tuturor că există lucruri mai mult decât suficiente pentru a menține orice vizitator ocupat.

În plus, călătoriile în Columbia continuă să fie o afacere excelentă în comparație cu alte țări din America de Sud. Deși nu este la fel de ieftin ca Ecuador sau Bolivia, banii dvs. vor merge mult mai departe decât o fac în Brazilia, Argentina, Chile sau Uruguay.

Explorați numeroasele parcuri și locuri


Frumusețea naturală și climatul unic din Medellín sunt ceva de văzut. Situat la 1.490 de metri (1.495 metri) deasupra nivelului mării într-o vale înconjurată de munți verzi înalți, apropierea sa de ecuator asigură temperaturi constante ca primăvara pe tot parcursul anului.

Vremea plăcută se pretează să se bucure de zecile de parcuri și locuri care se găsesc în oraș și în jurul său. Fiecare spațiu oferă propriul design și personalitate unică, toate fiind locuri excelente pentru a apuca un loc și a-i urmări pe localnici să meargă în viața lor de zi cu zi.

Locurile mele preferate din Medellin includ:

 • Plaza Botero - Acasă la 23 de sculpturi mai mari decât viața lui Fernando Botero, această piață poate fi accesată prin stația de metrou Parque Berrio. Asigurați-vă că intrați în Muzeul de Antioquia, care se confruntă cu piața. Intrarea este gratuită și puteți vedea tablouri de Botero precum și alți artiști latini.
 • Parque Berrio - Peste stradă de la Plaza Botero, acest mic parc este întotdeauna plin de vânzători de sucuri și interpreți de stradă locali care cântă muzică tradițională columbiană.
 • Jardín Botánico - Ușor accesibil din stația de metrou Universidad, grădinile botanice ale orașului găzduiesc numeroase evenimente, concerte și festivaluri pe tot parcursul anului. Du-te aici când vrei o pauză din zgomotul orașului.
 • Parque Explora - Peste stradă de la Jardín Botánico, acest complex are cel mai mare acvariu din apă dulce din America Latină, precum și un parc în aer liber cu jocuri interactive care demonstrează legile fizicii.
 • Pueblito Paisa - Un pueblo batjocorit construit în vârful Cerro Nutibarra, un mic deal în centrul văii. Dealul oferă priveliști extraordinare, aproape de 360 ​​de grade asupra orașului. La aproximativ 20 de minute de mers pe jos de stația de metrou Industriales sau puteți lua un taxi.
 • El Castillo Muzeul și Grădinile - Inspirat de castelele din Valea Loarei Franței, El Castillo a fost construit în 1930. Admiterea în proprietate, care include grădinile și un tur ghidat în interiorul castelului, costă 8.000 de pesos (4 USD USD). Cel mai simplu mod de a ajunge acolo este cu taxiul.
 • Parque Arvi - Evadarea spre est, peste munți, la una dintre cele mai mari rezervații naturale din regiune este la fel de ușoară ca săriturile pe sistemul de metrou. Un bilet obișnuit vă va duce până la Santo Domingo. După ce ieșiți din metrou, cumpărați un alt bilet pentru cablul de metrou separat care merge de la Santo Domingo la Parque Arvi. Costul este de 4.200 pesos (2.20 USD USD).

Vacanța dvs. Medellin: treceți la adrenalină


Medellín oferă vizitatorilor o serie de modalități de a-și merge adrenalina, multe dintre ele oferind vederi spectaculoase asupra munților din jur.

 • parapantism - Aceasta este una dintre cele mai populare activități turistice, în special în rândul Backpackers, datorită în parte termalelor de încredere și prețurilor incredibil de mici. Veți fi greu să învingi 80.000 de pesos (41.50 USD) pentru un zbor în tandem de 15 până la 20 de minute în orice altă parte din America de Sud. Acțiunea are loc în munții de la nord de oraș, la aproximativ o oră de mers cu autobuzul de la terminalul de autobuz Caribe. Zborurile sunt dependente de vreme, dar în orice caz sunt disponibile în fiecare zi a săptămânii de la mai multe companii.
 • Mountain bike și ATV-uri - Având în vedere topografia accidentată, nu ar trebui să surprindem faptul că există o oportunitate amplă de a merge în echitație și în jurul orașului. Indiferent dacă preferați ciclismul montan sau ATV-urile, există un număr din ce în ce mai mare de companii turistice precum Adventure Trails care se ocupă de turiști străini, precum și columbieni.
 • Meciuri de fotbal - America de Sud are o reputație de fani neplăceri, făcând meciurile de fotbal dintre cele două echipe locale ale lui Medellín, Atlético Nacional și Independiente Medellín un adevărat spectacol. Suporterii pentru fiecare dintre echipele ocupă balcoane la capetele opuse ale stadionului. Ei strigă, cântă și dezleagă pancarte masive pe parcursul celor 90 de minute complete. Prețurile biletelor sunt mult sub 40.000 de pesos (20,75 USD USD) și, chiar dacă nu sunteți un fan imens al fotbalului, experiența vă poate trimite fiori în coloana vertebrală.

Pablo Escobar Tours


Moștenirea lui Pablo Escobar este încă un motiv de împărțire între locuitorii din Medellín, unii oameni văzând bărbatul într-o lumină pozitivă, în timp ce alții fac tot posibilul să retragă violența anilor '80 și începutul anilor '90 în cărțile de istorie.

Curiozitatea turiștilor străini, mulți dintre ei nu știu nimic mai mult despre Medellín înainte de sosirea lor decât asocierea cu Cartelul Medellín al lui Escobar, a dus la un avânt în tururile lui Pablo Escobar.

Un tur tipic de o jumătate de zi va include vizite la Monaco, clădirea de apartamente cu opt etaje în care Cartelul Cali a detonat o bombă cu mașina într-o tentativă de asasinat, la clădirea adiacentă casei sale sigure în care a fost ucis în cele din urmă și la mormântul familiei sale. în orașul Itagüí, la sud de Medellín.

Tururile sunt disponibile pentru doar 42.000 pesos (21.75 USD USD) de persoană prin Zorba. Toate cele trei site-uri pot fi vizitate, de asemenea, independent, folosind o combinație de metrou și taxiuri.

Luați lecții Salsa


Cali poate fi capitala salsa a Columbia, dar există o mulțime de studiouri de dans în Medellín, unde puteți învăța dansuri de salsa și alte stiluri latine, inclusiv bachata și tango.

Santo Băile este specializat în salsa în stil Cali și este condus de Mayra Cutiva, o originară din Cali, care dansează și predă salsa de 15 ani. Sub tutela ei și a celorlalți profesori, puteți merge de la floarea de perete la Deci crezi că poți dansa in cateva saptamani.

Academia Baila Latino este un alt studio de dans popular, specializat în salsa în stil LA și cubanez, inclusiv cazinou salsa.

Costul lecțiilor private de o oră a crescut în ultimii ani, dar este totuși un târg în conformitate cu standardele occidentale. Așteptați să plătiți între 40.000 și 50.000 pesos (20.75-25.95 USD) pe oră, cu reduceri pentru achiziționarea a patru sau opt ore simultan. Dacă doriți să cheltuiți mai puțin, înscrieți-vă la cursuri de grup.

Ambele studiouri găzduiesc petreceri de dans obișnuite pentru studenți și prietenii și partenerii lor, permițându-le astfel un alt loc dincolo de barurile și cluburile de dans din oraș pentru a-și arăta noile mutări.

Probați cea mai bună cafea din lume


Columbia este unul dintre cei mai importanți producători de cafea din lume, prin urmare, este datoria fiecărui vizitator să se așeze și să se bucure de o ceașcă.

În mod ciudat, pentru o țară atât de respectată pentru cafeaua ei, columbienii nu par să aibă o cultură de cafea imensă. Sigur, îl vei vedea disponibil peste tot, de la vânzători care vând mici pahare pe stradă până la magazine mici și restaurante, dar în cea mai mare parte, nu vând cafea de cea mai înaltă calitate, export de calitate.

Pentru a vă asigura de o ceașcă de calitate, există câteva locuri în care puteți merge. În primul rând, în primul rând, cafenelele Juan Valdez sunt versiunea din Columbia a Starbucks. Oferă cafea delicioasă, produse de patiserie și Wi-Fi gratuit. În 2014, Starbucks va începe în sfârșit să-și croiască drum pe piața columbiană, începând cu Bogotá și, în cele din urmă, să se extindă la 50 de cafenele la nivel național.

Dacă preferați magazinele de cafea indie, mergeți la Pergamino Cafe din Parque Lleras. De la deschiderea din 2012, a primit recenzii neplăcute de la călători și expați și a atras și o clientelă columbiană puternică. Pergamino are Wi-Fi gratuit și au terminat recent o expansiune.

Descoperi mâncarea columbiană


Îmi place să mă distrez la mâncarea din Columbia pentru lipsa condimentelor sale, dar adevărul este că am descoperit destul de multe mese de care mă bucur aici.

Mai important, am încercat să găsesc cele mai bune restaurante din Medellín, unde și tu poți gusta mâncăruri autentice columbiene. Dincolo de mâncare, aceste locuri au și atmosferă și servicii excelente.

 • Brasarepa - Situat în Envigado, un oraș situat la sud de Medellín, Brasarepa servește mâncăruri tipice columbiene într-un cadru fără pretenții. Restaurantul a fost prezentat în episodul din Columbia din 2008 al lui Anthony Bourdain Fără rezervări(actualizare: începând cu 30/11/15 videoclipul este blocat în SUA). Pranzul aici vă va administra aproximativ 10.000 pesos (5 USD USD).
 • Hato Viejo - Acest restaurant a început cu o locație din centru în urmă cu 30 de ani și continuă să meargă puternic. Incearca bandeja paisa, un fel de mâncare semnat din regiune, care include carne măcinată picantă, clătini de porc, ouă prăjite, plantane prăjite, fasole răcită, orez, avocado și o salată mică. Se înregistrează în medie 20.000 pesos (10,40 USD USD).
 • Ajiacos și Mondongos - Ajiaco este o ciorbă pe bază de cartofi cu pui de carne albă mărunțită, porumb, capere, avocado și smântână. Este originar din Bogotá, dar este disponibil în toată Columbia. Costul aici este de 15.200 pesos (7.90 USD USD). Pentru aventuroși, încercați mondongo (ciorbă de burtă).
 • Marmoleo - Pentru o experiență culinară unică și unele dintre cele mai bune fripturi (importate din SUA) din oraș, consultați Marmoleo. Întreprinderile merg de la 30.000 la 50.000 de pesos (15.50-25.90 USD), ceea ce îl face cel mai costisitor restaurant de pe listă. De asemenea, organizează evenimente speciale, inclusiv paradele de cai și spectacole de modă.
 • Queareparenamorarte - De asemenea, prezentat în episodul din 2008 din Columbia Fără rezervări, acest restaurant este de fapt situat la aproximativ o oră în afara Medellín din Rio Negro. La 28.000 de pesos (14.55 USD USD), costul mediu al unui intrant este de partea scumpă, dar mâncarea merită mult pelerinajul. Recomand cazuela de pescado, un filet de pește servit peste orez cu un sos de portocale acru, ceapă, ardei dulce, roșii, limoncillo (lime spaniolă) și cilantro.

După cum se spune în Columbia, ¡Buen provecho!

Cum să petreci ca un localnic


Medellín echilibrează senzația unui mic pueblo în munți cu vivaceitatea unui mare oraș latino-american. Opțiunile vieții de noapte sunt limitate la începutul săptămânii, dar activitatea în baruri și cluburi de dans începe încet să crească ritmul joi seara, datorită câtorva nopți populare de doamne. Vineri este mare, iar până sâmbătă, totul se oprește.

Apa locală de foc, și băutura preferată printre localnici, este numită aguardiente, sau Guaro pe scurt. Este lichior cu aromă de anason, consumat în mod tradițional sub formă de lovitură, dar nu vă mirați dacă vedeți localnicii care beau direct din sticlă. Adesea este urmărit cu apă sau sifon.

Un alt lichior produs local este Ron Medellín Añejo. Acest rom este disponibil pe scară largă și luat drept, pe stânci, sau cu ghimbir sau Sprite. Columbienii preferă aguardiente și romul lor drept, spunând că nu produce o mahmureală mare a doua zi dacă săriți soda.

Există tone de locuri pentru a ieși noaptea, dar epicentrul vieții de noapte în Medellín este Parque Lleras, o colecție densă de restaurante, baruri și cluburi de dans situate în jurul unui mic parc plin de copaci în cartierul de lux Poblado. În câteva minute de mers pe jos de majoritatea pensiunilor orașului și de numeroase hoteluri și închirieri de apartamente, nu poate fi mai ușor să găsești un restaurant sau un bar pe placul tău.

Dincolo de Parque Lleras, există o mulțime de alte locuri pentru a vă calca călcâiele. Iată doar câteva dintre preferatele mele pentru a vă începe:

 • El Eslabon Prendido - Situat în centrul orașului, El Eslabon este un bar de salsa cunoscut pentru muzica live în noaptea de marți. Taxa de acoperire este de doar câteva mii de pesos (unul sau doi dolari).
 • Dulce Jesús Mio - Acesta este un tipic fonda club, adică este o caricatură a barurilor tipice găsite în pueblos-urile rurale. În weekend, taxa de acoperire este de 15.000 pesos (7,80 USD USD). Dacă ești un tip, s-ar putea să nu te lase să intri decât dacă ești însoțit de o fată.
 • Luxos - Căutați un loc care joacă doar reggaeton? O acoperire de 10.000 de peso (5,20 USD USD) vă oferă acces la acest popular club.
 • Patio del Tango - Unul dintre puținele orașului rămas milongi (baruri de tango) și un loc minunat pentru a lua cina și un spectacol în weekend. Nu există nicio taxă de acoperire, dar au un minimum 30.000 peso (15,55 USD USD) pentru alimente și băuturi de persoană.
 • Sixttina - Situat la etajul șapte al mall-ului Rio Sur, Sixttina cântă muzică crossover și găzduiește deseori spectacole live cu cântăreți de top reggaeton. Acoperirea este de 20.000 pesos (10,40 USD USD), dar pentru doar 5 000 de pesos (2,60 USD USD), biletul dvs. este de asemenea bun pentru clubul alăturat Kukaramakara, care oferă muzică live.
 • Fiul Havana - În prezent, cel mai bun bar cu salsa din oraș. Mergi joi și sâmbătă pentru muzică live. Intrarea este gratuită miercuri; în caz contrar, taxa de acoperire este cuprinsă între 5.000 și 10.000 pesos (2.60 USD - 5,20 USD).

Vizitați Pueblos în apropiere


Călătoria în Medellín nu este completă fără a vizita cel puțin unul sau doi pueblos. Aceste orașe mici oferă columbienilor cu venituri medii și superioare șansa de a scăpa de zgomotul și nebunia orașului în fiecare weekend. Mulți localnici dețin sau închiriază Fincas (case de țară) în pueblos și în mediul rural din jur.

Guatape este un pueblo colorat situat la aproximativ două ore cu autobuzul de Medellín. Poate fi vizitat cu ușurință ca o excursie de o zi lungă, fie independent (este sigur), fie ca parte a unui tur organizat. Un bilet de autobuz unic costă aproximativ 8.000 de pesos (4.15 USD USD).

Guatape este situat la marginea unui lac și este posibil să faceți tururi în zona înconjurătoare cu o barcă rapidă sau o barcă de petrecere. Veți vedea mai multe cu fostul, inclusiv rămășițele unuia dintre fostele case ale lui Pablo Escobar.

El Peñol, un monolit al granitului, cu peste 700 de scări de beton, gravat în lateral, se află la 15 minute de mers pe jos de Guatape. Pentru câteva mii de pesos (câțiva dolari), vizitatorii pot urca în vârf pentru a oferi o priveliște uluitoare în 360 de grade asupra regiunii. O escaladă este, de asemenea, o opțiune, dacă preferați o provocare.

Santa Fe de Antioquia a devenit prima capitală a departamentului Antioquia până la 1584. La Santa Fe se poate ajunge la o oră cu autobuzul și, datorită altitudinii sale mai scăzute, este vizibil mai cald.

Și ca și cum această listă nu este suficient de lungă pentru a vă menține ocupat, în Medellín sunt în fiecare an o duzină de festivaluri, care sărbătorește totul, de la luminile și florile de Crăciun la sarmale, tango, jazz și poezie.

Backpackerii și călătorii cu buget care profită de transportul local, mănâncă ca un local și nu merg peste bord cu petrecerea lor, pot experimenta orașul cu cel puțin 40 de dolari pe zi. Adăugați câteva restaurante mai frumoase, lecții de salsa sau un tur sau două, iar bugetele ar trebui majorate la 55-60 USD USD pe zi.

Medellín poate să lipsească de repere mari, precum veți găsi în Rio de Janeiro sau Buenos Aires, dar petreceți puțin timp aici și puteți găsi vremea de primăvară, priveliștii la munte, localnici ajutați și ritmul relaxat al vieții greu de lăsat. În combinație cu costul scăzut al călătoriei și al vieții, nu este de mirare că tot mai mulți străini decid nu numai să călătorească în Medellín, ci și să locuiască și să se pensioneze și aici.

David Lee este editorul și fondatorul Medellín Living. Este, de asemenea, autorul Ghidului de călătorie Medellín: sfaturi privilegiate de la un American Expat din Columbia și co-creator al aplicației pentru iPhone Guide Medellín.

Pentru mai multe sfaturi de călătorie despre Columbia, consultați acest ghid detaliat de planificare.

Loading...