Îndrăgostindu-se de Țara Elfilor

În timp ce priveam cerul, petele de neon și verde închis s-au schimbat în roz deschis și înapoi în verde. Au ieșit de nicăieri, au atârnat ca niște perdele pe umerașele invizibile și au dansat un duet la o simfonie nemaiauzită. Ei aveau să apară, să dispară și să reapară pe tot cerul. Însoțitorii mei, Lulu și Germaine (doi prieteni din Franța petrecând săptămâna cu mașina în jurul Islandei) și m-am uitat uluit, în timp ce luminile nordice dansau deasupra noastră. A fost prima dată când le-am văzut și, deși era amar de frig și eram prea ușor îmbrăcați, am rămas afară, tremurând - ore întregi - urmărind baletul genial al naturii.

În fiecare seară înainte de aceasta, am alerga afară și apoi ne-am retrage înapoi în înfrângere, deoarece era prea tulbure ca luminile să fie văzute. Dar în această noapte cerul a fost senin, stelele au strălucit în jurul nostru, iar natura ne-a lăsat în sfârșit să vedem spectacolul mitic.

Am avut așteptări mari pentru vizita mea în Islanda. Am văzut filme și imagini în reviste de pământ cu vârfuri de munte zimțate, vulcani cu câmpuri de lavă pustii, dealuri rulante cu oi care pășunau și ghețari care se întindeau pe kilometri. Mi-am imaginat o țară utopică în care localnici prietenoși în ton cu natura cutreierau un peisaj maiestuos.

În ciuda dorinței de a vizita Islanda pe care le-au provocat aceste imagini, am părăsit această călătorie de-a lungul anilor. Întotdeauna apare ceva. În acest an, după ce am reflectat pe lista mea de lucruri pe care mi-am promis că o voi face și realizând că nu îndeplinesc niciuna dintre ele, am hotărât să plec în sfârșit și să rezerv un bilet în iunie. Și, în timp ce avionul cobora în Reykjavik luna trecută, m-am întrebat: „Ar putea fi imaginea de basm din mintea mea să trăiască?

Ar putea, de fapt, să o depășească.

Și s-a întâmplat imediat.

Din momentul în care am aterizat, am fost întâmpinat și ajutat de necunoscuți amabili. A fost Bragi, un ghid turistic Couchsurfer care m-a condus în jurul Cercului de Aur. Și Paulina, studenta inteligentă a colegiului care m-a lăsat să dorm pe canapeaua ei, m-a dus la o piesă islandeză și la ferma familiei sale, a dezvăluit o gaură de înot „doar pentru localnici” și a plecat departe de drumul ei pentru a mă arunca în est orașul Vik pentru a facilita capturarea unui autobuz. Iar prietena Paulinei, Alga, care și-a deschis și canapeaua la mine la sfârșitul călătoriei. Și Maria și Marta, care au dovedit că viața de noapte a lui Reykjavik este mult mai nebună decât orice le poate oferi New York. Apoi, a fost gazda Couchsurfing din Akureyri, care a gătit cina pentru mine și ceilalți invitați, și cititorul blogului (care s-a dovedit a fi un oficial guvernamental la nivel înalt) și soțul ei care m-a prezentat în supa lor tradițională de homar (delicioasă!) .

La fiecare pas al drumului am întâlnit islandezii de ajutor și încântați care au încercat să arate ce este mai bun din țara lor. Au iubit natura, au conținut credincioase în elfi și basme (peste 50% dintre islandezi cred în elfi) și au apreciat o vopsea bună.

După ce mi-am luat rămas bun de la noii mei prieteni din Reykjavik, am condus în jurul șoselei de centură (autostrada principală a Islandei) cu Lulu și Germaine după ce am făcut o plimbare cu ei în Vik. Pădurile s-au transformat în fiorduri și fiorduri au evoluat în câmpuri de lavă asemănătoare cu moonscape.

În următoarele 10 zile, dragostea mea pentru Islanda a devenit o obsesie, întrucât am fost tratat constant de peisaje uluitoare și de localnici de ajutor. Pentru o insulă atât de mică, Islanda are o gamă diversă de peisaje și micro-ecosisteme. Și, în timp ce călătoream, făceam drumeții și așteptam cu nerăbdare luminile din nord, nu am putut să nu remarc tăcerea. Cu aproape nimeni sau cu animale din jur, pământul părea tot așa.

Și liniștea a fost cea care m-a afectat cel mai mult. Venind din New York, nu cunosc o lume fără zgomot. Ziua mea începe și se termină cu mașinile care își bat claxonele în afara ferestrei dormitorului meu. În Islanda, zgomotul există cu greu și această tăcere te ajută să apreciezi viața.

Într-o zi frumos senină din nord, un ghid local m-a dus să explorez Urzeala tronurilor locații de film (da, asta este un lucru!). Întrucât nu mai era nimeni în tur, ghidul m-a luat la drum. Am coborât din mașină și am urcat pe un deal stâncos. Sub noi, pământul s-a deschis într-o serie de fisuri adânci. În jurul nostru nu era altceva decât un platou gol. Islanda s-a extins în toate direcțiile din jurul nostru, cu vulcani și munți în depărtare. Nu a existat niciun semn de civilizație. Am stat jos. Ghidul s-a așezat. Am tăcut. Tot ce puteam auzi era sunetul vântului care ne bate în jurul capului. Atunci când asta a murit, nu a rămas decât o liniște înfricoșătoare, dar pașnică.

Totul era nemișcat.

Ghidul meu și nu ne-am uitat unul la altul. Banuiesc ca a fost la fel de multumit ca mine. De-a lungul zilei, am înțeles că avea o dragoste profundă pentru natură și probabil că era fericit doar că stă acolo.

După aceea, m-am așezat relaxându-mă în izvoarele din apropierea orașului Myvatn și înainte de a ști că vizita mea de două ore s-a terminat. M-am pregătit să plec, gândindu-mă că timpul trecuse prea repede. Asta rezumă călătoria mea în Islanda: a trecut prea repede. Cele 11 zile pe care le-am petrecut acolo pur și simplu nu au fost suficiente.

În timp ce am condus acasă în acea zi, ghidul meu a indicat roci în formă de barcă. - Este o barcă cu troll, a spus el. „Cu ani în urmă, lacul a fost supraîncărcat de un troll, astfel că localnicii au rămas mai târziu, ceea ce a determinat-o să uite ce a fost ora. Deodată, în timp ce soarele răsărea, trollul se îndreptă înapoi spre peștera ei, pentru a nu se transforma în piatră. Pe parcurs, a dat jos barca. Undeva afară este trollul, dar nu am găsit-o.

"Chiar crezi că există troli și elfi?", Am întrebat.

„Cred că aceste povești ne învață să respectăm natura. Islanda este un mediu dur și este ușor să stricați pământul sau să intrați în pericol. Aceste povești ne învață despre echilibru. Dar, din nou, nu pot dovedi că aceste creaturi nu există, știi? Țara asta este specială ”, a răspuns el.

El, ca și ceilalți islandezi pe care i-am cunoscut, care au vorbit despre țară, avea dreptate: există ceva mistic și special în acest loc.

Rezervați-vă călătoria în Islanda: sfaturi și trucuri logistice

Rezervați-vă zborul
Găsiți un zbor ieftin către Islanda folosind Skyscanner sau Momondo. Sunt cele două motoare de căutare preferate ale mele. Începeți cu Momondo.

Rezervați-vă Acommodation
Puteți rezerva pensiunea dvs. în Islanda cu Hostelworld. Dacă doriți să stați în altă parte, utilizați Booking.com deoarece întorc constant cele mai ieftine tarife. (Iată dovada.)

Nu uitați de asigurarea de călătorie
Asigurarea de călătorie vă va proteja împotriva bolilor, vătămărilor, furtului și anulărilor. Nu mă duc niciodată într-o călătorie fără ea. Folosesc World Nomads de zece ani. Ar trebui și tu.

Ai nevoie de ceva echipament?
Vezi pagina noastră de resurse pentru cele mai bune companii de utilizat!

Doriți mai multe informații despre Islanda?
Asigurați-vă că vizitați ghidul nostru de destinație robust în Islanda pentru mai multe sfaturi de planificare!

Obțineți Ghidul bugetului pentru adâncime în Islanda!

Vrei să planifici călătoria perfectă în Islanda? Vezi ghidul meu complet despre Islanda scris pentru călătorii cu buget ca tine! Reduce puful găsit în alte ghiduri și ajunge direct la informațiile practice de care aveți nevoie pentru a călători și a economisi bani într-una dintre cele mai frumoase și interesante destinații din lume. Vei găsi itinerarii, sfaturi, bugete, modalități de a economisi bani, lucruri de văzut și de făcut, și restaurantele, piețele și barurile preferate care nu sunt turistice și multe altele! Faceți clic aici pentru a afla mai multe și a începe.

Loading...