Iubind America Latină

În ultimele șase luni, am avut o relație de dragoste / ură cu călătoriile. Îmi place în continuare și nu vreau să fac altceva, dar în unele feluri, m-am săturat de asta. A devenit o rutină, care este un gând nefericit.

Din fericire, planificarea călătoriei mele în America Centrală s-a schimbat mult din asta. Înainte de a pleca, am revenit din nou cu acea emoție nervoasă. Genul ăsta îl primești când ești pe cale să faci saltul în prima călătorie. Sunt ca un copil într-un magazin de bomboane.

Mă bucur din plin de mine aici. San José era un pic de groapă, dar călătoria pe coasta Caraibelor era tot ce îmi aminteam: jungle luxuriante, plaje frumoase, tone de animale sălbatice și localnici prietenoși. Acum, sunt în Bocas del Toro în Panama și mă relaxez în ceea ce este cel mai tare loc în care am fost de mult timp.

America Latină are un anumit sentiment care nu poate fi găsit nicăieri în altă parte a lumii. Există un simț al vieții și prietenie cu localnicii de aici. Este interesant și există un sentiment constant de mișcare și pasiune peste tot. (Notă: Nu este prima dată pentru această parte a lumii. Am plecat în Costa Rica într-un turneu în 2003 și am petrecut o lună în Belize și Guatemala în 2005.)

După câteva săptămâni de călătorie în America Centrală, pot spune că sufăr de „planuri prea multe” din nou. Simt că am făcut-o când m-am angajat în prima mea călătorie dus-întors pe lume. Am o explozie, iar mintea mea revin cu locuri potențiale și călătorii pe care vreau să le iau. Pot să fac o călătorie în Japonia înainte să plec în Europa de Est? Ar trebui să sari NYC și să rămân aici mai mult? Cum pot adăuga într-o călătorie la Vegas pentru ziua de naștere a prietenului meu? Ar trebui să merg în Irlanda sau în Scandinavia? Cum pot să cobor în regiunea Darien din Panama și să mai am timp pentru îndepărtata peninsulă Osa din Costa Rica? Și cel mai important, câte plantane pot mânca?

Cred că aveam nevoie de ceva nou pentru a-mi revitaliza dragostea de călătorie. Atunci când lucrurile devin de rutină, ele pot deveni adesea un pic plictisitoare, iar când lucrurile sunt plictisitoare, pierdem interesul pentru ele. Varietatea este condimentul vieții, iar atunci când călătorim în aceleași locuri din nou și din nou, acele locuri devin o parte din rutina noastră și pierdem un pic din acea emoție care ne determină să călătorim în primul rând.

Același lucru se poate spune despre viața înapoi acasă. Gândește-te la meseria ta. La început, este minunat. Este nou, interesant și proaspăt. Dar după ce o faceți o vreme, zi de zi, devine obositoare și devine plictisitoare. Începi să visezi la viață în altă parte, la călătorii sau la grădinărit. Suntem la serviciu, dar am verificat demult. Chiar dacă iubim ceea ce facem, mai avem zile care se simt ca măcinat. Când am lucrat în lumea corporativă, mulți dintre oamenii pe care i-am cunoscut au iubit ceea ce au făcut. Nu au vrut niciodată să facă altceva, dar ar fi iubit din când în când o mică pauză.

Varietatea este ceea ce menține viața interesantă. Când călătorești o perioadă lungă de timp, în special pentru o lungă perioadă de timp continuă, poți avea sindromul „doar un alt”. Este doar o altă cascadă, doar un alt oraș, doar un alt templu. Se întâmplă celor mai buni dintre noi. Una dintre părțile mele preferate ale filmului de călătorie O hartă pentru sâmbătă este atunci când mulți dintre călătorii intervievați vorbesc și despre a fi arse de la călătorie și despre cum trebuie să „facă o pauză” și să rămână puși undeva un pic.

Exact asta mi s-a întâmplat. Călătoream din nou în aceleași locuri, făceam aceleași activități, vedeam aceleași site-uri și mergeam la aceleași petreceri. Dar acum, totul se simte altfel. Da, Tortuguero este o altă junglă, San José este un alt oraș, iar unde mă aflu acum este doar o altă plajă. Dar toate sunt diferite de ceea ce sunt obișnuit pentru că sunt toate locuri noi pentru mine. Sunt soiul meu.

Când ceva își pierde strălucirea, trebuie să faceți o schimbare, mai ales atunci când încă mai iubiți ceea ce faceți. Călătoria este minunată și nu vreau să fac altceva. Dar dacă nu faci o schimbare, sentimentele tale negative vor crește și vei urâ ceea ce îți place.

Când are loc incendiul, când apare „doar un alt” sentiment, trebuie să ne oprim, să ne relaxăm și să facem o pauză. Nu contează dacă sunteți în Birmania sau Boston, într-o pensiune sau în biroul dumneavoastră. Ia-ți o vacanță din orice faci sau fă ceva nou pentru a condimenta lucrurile. Poate asta înseamnă să înveți o limbă nouă, să faci voluntariat undeva, să lucrezi peste mări sau să te îndrepți către o zonă a lumii, unde totul este din nou și proaspăt.

Articole similare

  • 18 lecții de la 5 ani în jurul lumii
  • Înțelesul personal al călătoriei
  • Poți găsi dragoste și romantism pe drum?

Rezervați-vă călătoria în America Centrală: Sfaturi și trucuri logistice

Rezervați-vă zborul
Găsiți un zbor ieftin către America Centrală folosind Skyscanner sau Momondo. Sunt cele două motoare de căutare preferate ale mele. Începeți cu Momondo.

Rezervați-vă cazarea
Puteți rezerva pensiunea dvs. în America Centrală cu Hostelworld. Dacă doriți să stați în altă parte, utilizați Booking.com deoarece întorc constant cele mai ieftine tarife. (Iată dovada.)

Nu uitați de asigurarea de călătorie
Asigurarea de călătorie vă va proteja împotriva bolilor, vătămărilor, furtului și anulărilor. Nu mă duc niciodată într-o călătorie fără ea. Folosesc World Nomads de zece ani. Ar trebui și tu.

Ai nevoie de ceva echipament?
Consultați pagina noastră de resurse pentru cele mai bune companii de utilizat!

Doriți mai multe informații despre America Centrală?
Asigurați-vă că vizitați ghidul nostru de destinație robust în America Centrală pentru mai multe sfaturi de planificare!

Priveste filmarea: What's UP - La tine Official Video #uASAP (Ianuarie 2020).

Loading...