Evenimente excelente pentru LGBT de vizitat (altele decât mândria)

Toți călătorii sunt diferiți și am inclus o coloană LGBT pe site pentru a vorbi despre problemele care afectează acei membri ai comunității noastre. Vreau ca toată lumea să aibă cunoștințele de călătorie de care au nevoie! În această coloană semestrială, auzim voci din comunitatea LGBT despre experiențele lor pe drum, sfaturi de siguranță, evenimente și sfaturi generale pentru alți călători LGBT! Revenind luna aceasta este liderul coloanei noastre, Adam, de la travelsofadam.com.

A plouat când am urcat până la intrarea în parc, am îmbrăcat într-un banner viu colorat și într-un șir de personal de pază care verifica saci. În fața mea, un tip purta un tutu roz sub un poncho albastru și două fete din dreapta aveau fețe pictate cu mai multe culori decât puteam număra. În fața mea, puteam auzi bătăile de la o scenă îndepărtată. Puțin mai târziu, norii de ploaie au dispărut și un curcubeu a luminat cerul. Nu, acesta nu era festivalul tău de muzică tipic și nici nu era un festival Gay Pride - era Milkshake Festival din Amsterdam.

Festivalul Milkshake are loc cu o săptămână înainte de aniversarea anuală Gay Pride din Amsterdam și este etichetat drept un festival „pentru toți cei care iubesc” (ridică mâna). Cei mai mulți interpreți importanți, de la Peaches și Mykki Blanco, până la acte crissover indie precum Hercules și Love Affair, au concertat aici. Există culori strălucitoare, costume nebune, spectacole incredibile, petreceri de dans pe jumătate dezbracate, droguri și oameni de toate formele și dimensiunile. Este sălbatic și este minunat! Și este mai mult decât o simplă sărbătoare a mândriei LGBT - promovează și celebrează cultura nelipsită ca doar un festival multicultural, independent și original.


Festivalurile Gay Pride din Occident au fost odată oportunități de a fi vizibile și de a cere în mod public drepturi egale; pe măsură ce din ce în ce mai multe dintre aceste drepturi s-au materializat (în special în ultimii ani), aspectul politic al multor orgoli gay este diminuat. Asta nu înseamnă că a dispărut total (citiți mai departe), dar în aceste zile, o mulțime de sărbători Gay Pride se centrează în jurul benzilor, paradelor, petrecerilor și multă piele.

Gay Pride este foarte distractiv - dar distracția nu trebuie să se oprească acolo. Pe tot parcursul anului, există zeci de festivaluri și evenimente care sărbătorește cultura, sportul și artele LGBT, unele specializate pentru diferite segmente ale comunității noastre sau domenii de interes particulare. Este o modalitate excelentă de a experimenta o nouă destinație, înconjurată de călători și localnici cu gânduri similare. Iată câteva dintre alte evenimente și festivaluri preferate pentru care merită să călătorești:

Festivaluri de film LGBT


Chiar dacă nu sunteți pasionat de film (alertă spoiler: sunt!), Festivalurile de film sunt o modalitate excelentă de a experimenta cultura LGBT sau queer. Există literalmente sute de festivaluri de film specifice LGBT care au loc în întreaga lume. De la orașe mici precum Bloomington, Indiana (Bloomington PRIDE Film Festival) până la orașe mai puțin așteptate precum Fort Worth, Texas (Q Cinema), acestea sunt adesea evenimente amuzante pentru a întâlni alți localnici LGBT și a vedea cinematografie remarcabilă. Și partea cea mai bună? Se întâmplă tot anul!

La Q Film Film Festival în această iarnă la Fort Worth, producătorii locali și regionali din Ohio în Louisiana și-au premierat lucrările. A fost o întâmplare mică și întâmplătoare la Centrul de Arte Comunitare Fort Worth, oferit de întreprinderile locale și un loc ușor de întâlnit cineaști, actori și documentari între proiecții. Comic stand-up „lesbiene profesionale”, Vickie Shaw (care a jucat la LOGO și Olivia Cruises și la evenimente HRC) a avut publicul în lacrimi de râs. Cu cele mai bune empanadas pe care le-am avut în Texas, a fost un weekend distractiv.

Cele mai mari festivaluri de film LGBT, precum legendarul OutFest din Los Angeles sau BFI Flare din Londra, sunt la fel de populare pentru persoanele din interiorul industriei, precum și pentru fanii și vizitatorii locali ai filmului. La aceste evenimente mai mari, în general, aveți nevoie de bilete în avans - în special pentru premiere cu imagini mari. În februarie, Festivalul Internațional de Film Berlinale prezintă premiile Teddy pentru excelență în cinematografia LGBT; câștigătorii de Teddy din trecut - despre crimă, mister, dorință sexuală și teme cotidiene - au fost adesea prezenți de celebritățile listei A (cu James James, care pare să apară la fiecare eveniment gay).

De ce să vizitați un festival de film LGBT? Deși, de cele mai multe ori, producțiile mari de la Hollywood nu includ personaje LGBT (cu excepția acestui sezon Oscar: Lumina lunii), la un festival de film LGBT, veți găsi filme care vor atinge fiecare aspect al identității și culturii obraznice. (Consultați alegerile mele pentru cinematografia homosexuală independentă din 2016.) În plus, toată lumea adoră să vadă un pic din ei înfățișați în filme. Filme pot fi, de asemenea, un fel perfect de evadare, șansa de a vedea diferite scenarii legate de propriile noastre experiențe sau emoții.

Festivaluri de artă, muzică și teatru


Sigur, este un stereotip pe care o mulțime dintre cei din industria de artă, muzică și teatru s-ar putea identifica ca fiind LGBT, dar asta face ca aceste instituții să fie atât de colorate. În întreaga lume, există multe festivaluri și evenimente culturale adaptate special artiștilor și artiștilor LGBT. În fiecare luna mai, Festivalul Internațional de Teatru Gay din Dublin sărbătorește artiști LGBT, scriitori și interpreți în orașul natal al celebrului scriitor gay Oscar Wilde. Companiile de teatru din întreaga lume au șansa de a-și arăta munca - inclusiv, fără a se limita la muzicale, drame, comedii și cabaret - pe parcursul a două săptămâni în tot Dublinul. Cu atât evenimente gratuite, cât și plătite, este o modalitate distractivă de a experimenta cultura și istoria LGBT din Irlanda.

După aceea, o mulțime de artiști își aduc propunerile de succes la Fringe Festivalul de la Edinburgh. Deși nu este explicit homosexual, acesta include întotdeauna o mulțime de artiști LGBT. Și, în mod natural, din cauza numărului mare de interpreți și reclame internaționale din Edinburgh în cursul lunii - fie ca spectatori sau interpreți - există doar o atmosferă mare și mare în oraș.

Evenimente sportive gay


În timp ce o mulțime de cele mai mari evenimente gay au loc în timpul verii, există și o mulțime de festivaluri gay în fiecare iarnă. Săptămânile gay de schi sunt un lucru: imaginați-vă reginele de drag în căzi cu căldură, aventuri în timpul zilei, de la schi până la rachetele cu zăpadă (sau săltați lângă șemineu cu o ceașcă caldă de cacao) și petreceri aburitoare, de noapte târzie. Săptămâna europeană a schiului gay are loc în Elveția în fiecare iarnă, în timp ce cea mai mare zonă de schi din America de Nord sărbătorește Whistler Pride & Ski Week în fiecare ianuarie. Există o atmosferă de petrecere certă la aceste evenimente de schi, dar într-un cadru atât de relaxant și pașnic, este ușor să te bucuri ca un cuplu sau un singur.

Sporturile gay nu se întâmplă doar iarna; există și World OutGames anual care roteste locațiile din întreaga lume (anul acesta este în Miami). La OutGames, veți găsi zeci de mii de sportivi care concurează în orice, de la volei pe plajă la lupte (și chiar șah!), Precum și evenimente culturale și o conferință pentru drepturile omului (vezi mai jos). La OutGames 2013 din Anvers, întregul oraș s-a transformat într-un festival, bărbații și femeile potrivite asaltând orașul. Deodată, barurile și cluburile gay s-au aglomerat de turiști LGBT și întregul oraș a fost acoperit cu steaguri curcubeu. Celălalt mare eveniment sportiv LGBT este jocurile gay quadrienale, care au loc următorul la Paris în 2018, cu un obiectiv similar de a promova egalitatea prin sport.

Și dacă cowboy și cowgirls sunt mai mult stilul tău, există numeroase rodeo gay din Statele Unite organizate de International Gay Rodeo Association.

Participarea la orice eveniment sportiv gay ca sport este întotdeauna distractiv (în plus, există perspective de trofee și premii), dar, de obicei, acestea sunt evenimente mari care depășesc orașele și orașele, transformându-le în Mecca career temporar și creând o modalitate pentru ca oricine să se bucure de undeva nou. în siguranță și confortabil afară.

Festivaluri de lesbiene și transgender


Unele segmente ale comunității LGBT sunt marcate în mod regulat în multe evenimente și festivaluri. Totuși, lesbienele au o mână de evenimente din întreaga lume pentru a aștepta cu nerăbdare în fiecare an - de la Festivalul Internațional al Lesbienelor ELLA din fiecare vară în Spania până la The Dinah din Palm Springs. Ambele persoane sunt frecvente de către vizitatorii internaționali și includ acte de muzică, petreceri și multe altele - toate cu un vibrant foarte festiv și în locații de vară, așa că așteptați-vă bikini, ochelari de soare și o mulțime de înot (sau relaxare la piscină).

Începând cu 2006, Organizația Națională de Transigență a găzduit un festival transgender anual numit Sparkle în Parcul din Manchester (probabil cel mai homosexual oraș al Regatului Unit), la Grădinile Sackville (unde se află un Memorial Național al Transgenderilor) din satul homosexual al orașului; Anul trecut au fost peste 12.000 de participanți. Există ateliere gratuite de muzică, divertisment și educație. Alături de festival, un eveniment „franjurat” conține o mulțime de cabaret, muzică, teatru și comedie.

Evenimente și conferințe politice, drepturile omului și tehnică


Pe lângă numeroasele festivaluri și evenimente distractive descrise, multe evenimente LGBT sunt încă înrădăcinate într-un activism politic serios. Chiar și evenimentele sportive gay precum OutGames se desfășoară alături de conferințe LGBT care se ocupă de activism și politică. Și la multe festivaluri Gay Pride participă grupuri de acțiune politică locală, partide politice și organizații activiste.

Există, de asemenea, multe conferințe organizate de organizații naționale și globale pe tot parcursul anului, care se ocupă exclusiv de drepturile omului. În Fort Lauderdale în fiecare toamnă, orașul găzduiește Conferința Southern Comfort, unde activiști și educatori transsexuali se adună pentru învățare și rețea. Alți activiști și aliați se întâlnesc în fiecare an la conferințele organizate de OutRight International, Task Force Național LGBTQ și ILGA - oferind liderilor comunității din întreaga lume o șansă de a se întâlni și de a planifica inițiativele pentru egalitatea LGBT din întreaga lume.

Petrecerile gay de circuit


Există mega-petreceri care au loc anual în întreaga lume, oferind diferite segmente. De exemplu, Săptămâna Ursului Sitges găzduiește mii de urși pe plajele spaniole în fiecare septembrie, în timp ce Provincetown atrage urși și admiratorii lor pentru săptămâna anuală a ursului Provincetown în fiecare iulie. Apoi, există petreceri de circuit, populare pentru un anumit subset de bărbați gay. În timp ce aceste mega dance-party-uri au fost în jur de zeci de ani, Festivalul de circuite anual al Barcelonei este cel care a făcut din nou mega petrecerile de muzică electronică.

Festivalul Circuitului din Barcelona a devenit atât de mare și atât de popular de când a început în 2007, întregul oraș pare să se reînnoiască de bărbați gay hunky, săptămâni întregi și care urmează festivalul. Cu petrecerile pe plajă și spumă, DJ-urile de toată ziua și noaptea și (așa se pare) o regulă care impune bărbaților să meargă în topless, festivaluri de circuite gay similare sunt acum populare în întreaga lume, de la Bangkok (GCircuit în timpul Songkran) până la Tel Aviv, Amsterdam și partidul WE la Madrid.

Petreceri similare la festivalurile de circuit includ South Decadence în New Orleans (prietenii jur că este una dintre cele mai bune petreceri din Nola, „gay Mardi Gras”) și White Party din Miami. Și apoi sunt Gay Days Orlando - prima sâmbătă a lunii iunie în care zeci de mii de homosexuali și lesbiene coboară peste Magic Kingdom și la petrecerile la piscina hotelului din oraș pentru soare și distracție.

Alte evenimente LGBT


Nu toate evenimentele LGBT se bazează în jurul petrecerilor mari, cu toate acestea. La fel cum spectrul LGBTQ complet include atât de multe sexualități variate și identități de gen, este logic să existe o gamă la fel de largă de evenimente pentru fiecare tip de individ. În Sonoma, în fiecare primăvară, există Gay Wine Weekend pentru trei zile de degustare, dans și mâncare într-un cadru pitoresc. În Slovenia, Pink Week este o experiență de-a lungul unei săptămâni prin țară, care include degustări de vin, tururi muzeale și care culmină cu un bal formal pentru beneficiile organizațiilor LGBT din țară. Balul anual de viață din Viena are loc la Primăria din Viena și este unul dintre cele mai mari evenimente de caritate SIDA din lume, în timp ce Black Tie din Dallas, Texas aduce în mod similar donații în fiecare an atât pentru organizații locale, cât și pentru organizații LGBT naționale.

Evenimente precum Festivalul #UNIT de la Berlin sau summitul Lesbians Who Tech (anul acesta la San Francisco) promovează tehnologia și știința LGBT pentru publicul larg. În două dintre cele mai mari hub-uri tehnologice din lume, acestea sunt evenimente în care tehnologia și cultura interioară se intersectează, oferind angajaților și antreprenorilor LGBT șansa de a face rețea, de a face brainstorm și de a discuta idei și inovații în industriile conexe. Subiectele de prezentare anterioare au inclus hackathoni, feminism și realitate virtuală - toate dintr-o perspectivă neobișnuită - și aplicații LGBTQ și istoricul colier (sau în unele cazuri, ambele simultan).

Evenimentele LGBT pentru familie sunt din ce în ce mai populare, inclusiv multe grădini zoologice de la Berlin la Washington, D.C., care se deschid pentru „zile gay” specifice pentru promovarea egalității familiei. Verificați centrele comunitare LGBT locale pentru cele mai actualizate înregistrări ale evenimentelor similare. La nivel global, Wikipedia are cea mai cuprinzătoare listă de evenimente LGBT, în timp ce Travel Gay Europe și Travel Gay Asia au ambele liste de evenimente, festivaluri și petreceri la zi pentru fiecare continent respectiv. Uneori, evenimentele sunt anulate din cauza prezenței slabe, așa că întotdeauna vă asigurați să consultați organizatorii atunci când faceți planuri de călătorie.

****

A fi LGBTQ înseamnă a face parte dintr-o comunitate cu adevărat diversă. Din fericire pentru noi, există atât de multe evenimente LGBT diferite pentru atâtea nișe și interese diferite, este ușor să găsești un festival sau eveniment cool în străinătate sau acasă. Călătoria la un eveniment ca acesta este o modalitate excelentă de a întâlni alți călători cu gânduri similare - cei care împărtășesc aceleași pasiuni și interese - sau de a experimenta un loc nou printr-un obiectiv confortabil sau familiar.

Credite foto: 2, 3, 6, 8

Loading...