Tightwad's Guide to NYC Culture

Acesta este un post de invitat de Jeff Dobbins, un scriitor și ghid turistic din New York, care este una dintre cele mai bune autorități din orașul pe care îl cunosc.

New York City are o abundență de bogății culturale: obiective remarcabile, mâncare incredibilă, muzee de talie mondială și teatru, muzică și dans superb. Dar uitați-vă la unele dintre prețurile orașului (450 USD pentru cină la Masa Restaurant, 477 USD pentru un bilet la emisiunea Broadway Cartea lui Mormon) iar vizitatorii tind să creadă că are nevoie personal bogății pentru a le permite. Cu toate acestea, orașul oferă o mulțime de oferte, oferte și freebies chiar sub suprafața sa dacă știți unde să le găsiți.

Atracții ieftine și gratuite din New York


Cele mai mari atracții din New York sunt gratuit: Times Square, Central Park, Rockefeller Center, Grand Central Terminal, Greenwich Village, High Line, Harlem, 9/11 Memorial, Chinatown, Lower East Side și Brooklyn Bridge sunt libere de explorat.

În timp ce Statuia Libertății și Insula Ellis sunt gratuite pentru acces, bacul pentru a ajunge la ele costă 13,00 USD. O alternativă gratuită pentru o vedere uimitoare a ambelor este Feribotul Staten Island, care le trece în timp ce traversează Portul New York. (Notă: va trebui să debarcați în Staten Island și să așteptați următorul feribot înapoi la Manhattan, astfel încât călătoria durează aproximativ 90 de minute.) Din mai până în octombrie, Insula Guvernatorilor (de asemenea gratuită) are vederi excelente atât asupra monumentelor, cât și asupra orizontului Manhattan.

Mai mult, sunt destule tururi gratuite disponibil pentru multe dintre atracțiile orașului:

 • Central Park Conservancy oferă zilnic mai multe excursii în parc
 • Marele Parteneriat Central oferă tururi ale celebrului reper vineri la 12:30 pm
 • Village Alliance conduce tururi de mers pe jos în Greenwich Village, iunie-octombrie
 • Lower East Side BID oferă tururi de mers în fiecare duminică la 11:00, aprilie-noiembrie
 • Tururile liniei înalte sunt disponibile marți la 18:30
 • Tururi gratuite pe jos oferă excursii de mers pe jos, mâncare și biciclete prin cartierele din New York, numai pentru gratuități
 • Big Apple Greeter oferă tururi de mers, conduse de localnici, care sunt complet gratuite

Mâncăruri ieftine în New York


New York City are unele dintre cele mai bune mâncăruri din lume și veți găsi restaurante savuroase și cu apă gură la fiecare bloc. Dar există o mulțime de alternative la fel de delicioase la restaurantele primare (și scumpe) din New York. Multe dintre produsele alimentare din New York sunt foarte ieftine:

Bagelele - Un bagel cu brânză cremă este de obicei 1,50 USD - 2,00 USD. Bagelele minunate pot fi găsite la Ess-a-Bagel, Murray's Bagels și Lenny's Bagels.

Hot dog - Cărucioarele de hot dog sunt omniprezente în zonele turistice din Manhattan, iar câinii „cu apă murdară” costă de obicei 2,00 USD. Câini buni la grătar pot fi găsiți la Grey Papaya, unde „Recession Special” (doi franci și o băutură cu suc de fructe) este de 4,95 USD. Pentru câinii gourmet, încercați Crif Dogs, Coaja, Asia Dog și Shake Shack, fiecare în jur de 5,00 USD.

Pizza - O felie single-topping este de obicei 2,50 $ - 3,50 USD, dar multe pizzerii oferă felii simple de brânză pentru doar 1,00 USD. Una dintre cele mai populare „articulații în dolari” este Two Bros. Pizza, cu șapte locații în Manhattan și una în Brooklyn.

Mâncare stradală din Chinatown - Cărucioarele de mâncare de pe Canal Street (între Broadway și Bowery) vând mâncare chinezească aburită, la grătar și prăjită pentru 1 - 2 USD. Brutăriile din vecinătate au produse de patiserie savuroase și dulci pentru 80 de cenți, iar standurile de găluște (Dumpling Gust, 54 Mulberry St., și Fried Dumpling, 106 Mosco St.) oferă cinci găluște sau chifle de porc pentru 1,00 USD. Bucurați-vă de aceste delicioase în plin de viață Columbus Park este o experiență culturală unică în sine.

Dacă preferați să luați masa într-un restaurant, mulți de-a lungul străzilor Mott, Pell și Bayard oferă o sumă slabă și plite de tăiței pentru 6- $ 10 $.

Mica Italie - Restaurantele italiene administrate de o familie de-a lungul străzii Mulberry pot fi costisitoare pentru cină, dar majoritatea oferă meniuri de prânz cu 10 USD sau mai puțin. Grotta Azzura are prânzuri cu două feluri de preț-fixe pentru 9,95 USD.

Falafel stă în picioare - Există mulți în Manhattan care vând falafel și gyros ieftin. Unul dintre cele mai bune este Mamoun's, care oferă baba ghanouj și kebabs pentru mai puțin de 6,00 USD.

Hrana sufletului Harlem - Restaurantul Jacob și Manna prezintă mari bufeturi de mâncare pentru suflet și salate (sunt populare, astfel încât mâncarea rămâne proaspătă), vândută în greutate: 4,95 USD - 6,50 USD pe liră.

Camioane alimentare - NYC are niște camioane de mâncare excelente, care servesc totul, de la grătar la rulouri de homar până la deserturi gourmet la prețuri rezonabile. Pentru a afla ce camioane sunt în apropierea dvs. (sau pentru a găsi camionul dvs. preferat), aplicațiile mobile gratuite Tweat.it și Eat St. oferă informații în timp real.

În cele din urmă, pe vreme caldă, îndreptați-vă către piețele verzi ale orașului, cum ar fi piața Green Square din Uniunea, pentru a aduna alimente cultivate local pentru un picnic în unul dintre parcurile orașului. Magazinele mari de produse gourmet precum Fairway și Zabar's sunt, de asemenea, locuri bune pentru livrări de picnic.

Muzeele gratuite


Big Apple este un centru mare pentru artă, istorie și cultură și nu poți arunca o piatră fără să lovești un muzeu sau o galerie de artă. Din fericire, majoritatea muzeelor ​​celebre din oraș oferă „Pay-ce-you-can“ sau chiar zile și ore libere.

 • Muzeul Metropolitan de Artă - acceptă o „donație sugerată”, ceea ce înseamnă că decideți ce vă puteți permite să plătiți pentru admitere
 • Muzeul de Artă Modernă (MoMa) - intrare gratuită vineri seara, 4-8 pm (fiți avertizați, este o scenă de gloate)
 • Muzeul American de Istorie Naturală - o „donație sugerată”
 • Muzeul Guggenheim - „plătește ce poți” sâmbătă, între 5: 45-7: 45 pm
 • Muzeul Brooklyn - o „donație sugerată”
 • Muzeul Whitney - „plătește ce poți” vineri, ora 6-9
 • Colecția Frick - „plătește ce poți” duminică, 11:00 - 13:00
 • Muzeul Orașului New York - o „donație sugerată”
 • Claustrele - o „donație sugerată”
 • Muzeul Evreilor - gratuit în fiecare sâmbătă
 • Muzeul Studio din Harlem - gratuit în fiecare duminică

A se vedea Teatrul pe ieftine


New York este renumit pentru producțiile sale de teatru. Toți cei care vin în oraș visează să vadă un spectacol pe Broadway. Cu toate acestea, ei nu visează la aceste prețuri de teatru, unele bilete costând sute de dolari pentru spectacole noi și populare.

Din fericire, biletele la jumătate de preț pentru emisiunile Broadway și off-Broadway pot fi achiziționate la standurile TKTS. În prezent, biletele Broadway cu preț complet costă 120- 160 USD fiecare, așa că așteptați-vă să plătiți 60-80 USD „la cabină.” Biletele de reducere sunt oferite pentru spectacole din aceeași zi, iar selecția și cantitatea diferă zilnic. TKTS are o aplicație mobilă gratuită, oferind listări în timp real a emisiunilor și reducerilor. Există trei cabinete TKTS:

 • Times Square - 47th St. (insula dintre Broadway și Seventh Ave.)
 • South Street Seaport - La colțul Front and John Streets, aproape de partea din spate a 199 Water Street
 • Downtown Brooklyn - 1 MetroTech Center la colțul străzii Jay și promenada Myrtle Avenue

Dacă preferați să săriți liniile TKTS sau preferați să cumpărați biletele în avans, verificați BroadwayBox.com, care listează codurile de reducere pentru spectacole (până la 50% reducere). Codurile pot fi utilizate la achiziționarea biletelor online sau la casă.

Multe spectacole oferă ieftin Bilete „grabi” (adică, primele, biletele prim-servit) sau loterii în ziua spectacolului. Producătorii susțin că aceste programe își păstrează spectacolele la prețuri accesibile pentru persoanele cu toate mijloacele financiare, dar biletele în grabă sunt, de obicei, pentru locații care nu se vând la prețuri complete (adică, primul rând în față sau ultimul rând din balcon). Deci, compensarea reducerilor extreme (27 - 40 USD) sunt locații cu vedere parțială și linii de dimineață. Dar, pentru spectacolele de succes vândute, „graba” poate fi singura biletă pe care o aveți. Prețurile și politicile variază, așa că consultați site-ul web al fiecărui show pentru detalii. Cea mai bună resursă pentru informații despre biletele în grabă este Studentrush.org

De două ori pe an (imediat după Ziua Muncii și la începutul lunii ianuarie), Broadway League prezintă Săptămâna Broadway, când majoritatea spectacolelor oferă bilete două pentru unu. Verificați NYCgo.com pentru programe și informații.

Bilete ieftine de muzică și dans


New York City are, de asemenea, multe oportunități de a vedea unele dintre celebrele spectacole de muzică și dans ale orașului.

Venerabilul Opera Metropolitană are bilete de 20 de dolari în grabă (sâmbătă de 25 de dolari) pentru scaune la nivel de orchestră. Procedurile variază pentru spectacolele săptămânii și sâmbătă, așa că consultați site-ul web pentru detalii.

Puteți obține bilete la jumătate de preț în aceeași zi Lincoln Center spectacole, disponibile la Atriumul David Rubenstein, amplasat la Broadway și 63rd St.

Filarmonica din New York oferă bilete la repetiții deschise (de obicei dimineața) cu suma de 18 USD. De asemenea, oferă bilete pentru studenți pentru concerte selecte, cu doar 13,50 USD. Biletele Rush pot fi achiziționate online sau la box office cu 10 zile înainte.

Sala Carnegie are bilete în aceeași zi pentru doar 10 dolari. De asemenea, oferă locații de vizualizare obstrucționate la 50% reducere (dar dacă nu aveți ceva pentru dirijor, ce este de văzut?).

New York City Ballet are bilete începând de la 20 USD, precum și bilete cu reduceri pentru studenți.

Multe dintre cele mai istorice case de cult ale orașului (Biserica Trinității, Sfântul Ioan cel Divin, Sfântul Bartolomeu etc.) oferă concerte de cameră gratuite sau ieftine. Verificați listările de muzică din Time Out NY pentru o programare săptămânală.

Accesați emisiunea dvs. preferată de televiziune


Emisiuni TV de genul Noaptea de sâmbătă în direct, Privelistea, Noaptea târziu cu David Letterman Stephen Colbert, Show zilnic, Raportul Colbert, Săptămâna aceasta în această seară, și Noaptea târziu cu Jimmy Fallon oferi bilete gratuite la înregistrările lor (deși trebuie rezervate cu mult timp în avans). Consultați site-ul fiecărui show pentru detalii și pentru a face rezervări.

De la obiective turistice până la bucătării diverse sau arte vizuale și spectacole, freebies și târguri sunt disponibile în fiecare varietate. Fondurile minore nu trebuie să împiedice pe nimeni să se bucure de cultura bogată a orașului. Orașul New York poate părea o destinație scumpă la suprafață, dar dacă arătați un pic mai adânc, veți constata că tot ceea ce ați crezut că a fost scump se poate face de fapt pe un buget strict. Cu atât de multe de făcut, cea mai mare provocare poate fi modul în care îți bugetul timp nu banii tăi.

Jeff Dobbins este un scriitor independent și autor alPlimbări din New York, un ghid online către New York. A lucrat în scena culturală din New York, ca interpret, scriitor, reprezentant de presă pentru spectacole Broadway și manager al teatrelor de pe Broadway și din Lincoln Center. Urmăriți-l pe pagina de Facebook și pe Walks of New York.

Obțineți Ghidul bugetului pentru adâncime în New York!

Pentru mai multe informații detaliate și sfaturi despre NYC, consultați ghidul meu de peste 100 de pagini, scris pentru călătorii cu bugetul ca tine! Reduce puful găsit în alte ghiduri și ajunge direct la informațiile practice de care aveți nevoie pentru a călători și a economisi bani orașul care nu doarme niciodată. Veți găsi itinerarii propuse, bugete, modalități de a economisi bani, lucruri pe care să le vedeți și să le derivați, restaurante non-turistice, piețe și baruri și multe altele! Faceți clic aici pentru a afla mai multe și a începe.

Credite foto: 6

Loading...