Vizitarea Taipei 101: Ghid de călătorie al unui insider

Mi-e teamă de înălțimi. Nu mă ridică atât de mult, dar mă tem frica de a cădea. Urcați cu mine un munte și urmăriți-mă să stau departe de orice margine. Odată m-am dus la drumeție cu o prietenă și am făcut-o să se îndepărteze de margine, pentru că m-a frezat prea mult. Ea a râs de mine, dar am fost vizibil speriată. Conducerea de-a lungul drumurilor de munte șerpuitoare mă șigește. Nu pot sta pe marginea drumului mașinii. De cele mai multe ori voi închide ochii și voi încerca să nu mă frec! Am depășit doar frica mea de coșuri rulante câțiva ani. Orice semn de turbulență într-un avion și ghearele mele albe apucă scaunul. În esență, nu-mi place să fiu sus.

Așa că, cu puțină teamă și trepidare, m-am dus să vizitez cea mai înaltă clădire din lume, Taipei 101.

În ascensiune din centrul orașului, Taipei 101 este un punct de vedere de văzut. Am vizitat clădirea chiar în ultima mea zi, trăind în Taiwan și a fost maiestuos. Am văzut întotdeauna clădirea în timp ce mă deplasam prin oraș și am fost lângă ea, deoarece există o serie de cluburi din cartierul din jur, dar niciodată nu m-am dus să văd în interiorul ei și nici măcar nu am văzut-o în lumina zilei.

Dar acolo se ridica din oraș într-un val de verde. Este ca o navă de rachetă.


Taipei 101 este cea mai impresionantă structură modernă pe care am văzut-o vreodată. Se ridică în sus și se întoarce peste zona înconjurătoare. 101 este o clădire frumoasă construită ca o trestie de bambus. Construcția a început în 1997 și a fost finalizată în 2004. Este cea mai înaltă clădire din lume (ei bine, a fost până când a fost construită cea din Dubai și acum o structură și mai înaltă va bate asta) și, bine, nu pot spune destul, destul de impresionant. Este o clădire extrem de înaltă, iar birourile și apartamentele sale sunt destinate celor cu bani. Există, de asemenea, mall-ul Taipei 101, unde veți găsi magazine precum Dolce și Gabana, Prada, Armani, Gucci și multe restaurante de top. În ultima noapte, am mâncat la restaurantul de sushi aici și, deși m-a costat o avere, a fost cea mai bună masă pe care am avut-o în Taiwan.

Vizitatorii se pot îndrepta către etajele 88-91 și aruncați o privire afară spre orașul și munții din jur. Fiind cel sadic care sunt, mi-am cumpărat biletul, am așteptat la coadă și m-am îndreptat spre lift. Plimbarea cu liftul este de fapt distractivă. Există un ecran care arată cât de rapid te miști și unde te afli în clădire. Durează aproximativ 30 de secunde pentru a merge de jos în sus. Am simțit chiar că urechile îmi apar puțin, pentru că mergi atât de sus! Adică asta este nebun!

Urcând la etajul 89, am văzut să văd Taipei și împrejurimile în toată gloria sa. Mi-a luat cam 10 minute înainte să mă ridic până la pahar, dar când am făcut-o, am văzut cât de frumos este Taipei de sus. Orașul mi-a amintit de jocul Sim City. Toate clădirile, apartamentele și zonele industriale sunt amenajate atât de perfect încât par aproape artificiale de sus.


După ce m-am plimbat și am aflat despre istoria zonei, m-am îndreptat până la etajul 91, unde puteți efectiv ieși afară. Există baruri uriașe care se asigură că oamenii nu cad sau să sară, iar vântul creează de fapt un zgomot puternic când trece prin bare. Priveliștea nu este tocmai grozavă, deoarece barele de fier blochează vederea, dar puteți obține o vedere bună a turnului care face 101 cea mai înaltă clădire din lume. De asemenea, mi-a luat cam 10 minute să ajung la margine și după o fotografie, m-am târât chiar înapoi spre centru.

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult să văd a fost amortizorul de seism al clădirii. La etajul 88, această minge mare de metal din mijlocul clădirii este proiectată pentru a ajuta la absorbția oricărui balans de vânturi puternice sau cutremure. Acest etaj este foarte sensibil la atingere. Când treci peste el, norii dispar pentru a arăta Taipei. Am reușit să obțin un videoclip OK, dar grupurile de turnee care continuau să meargă lângă mine au intrat întotdeauna în filmare. Verifică:

(M-a luat un timp, dar până la urmă, mi-am făcut drum spre fereastră pentru priveliște. Da, frica mea este atât de irațională încât mă voi speria să merg la margine în timp ce se află în interiorul unei clădiri!)

În general, Taipei 101 a fost uimitor. Este uimitor să vezi. E frumos. Și este cu adevărat impresionant să crezi că oamenii au făcut asta. Când iei în considerare tehnologia și gândirea nouă care trebuiau să intre în ea, te face să scadă maxilarul. Este de departe unul dintre cele mai impresionante lucruri pe care le-am văzut vreodată, iar noaptea, când totul este luminat, este încă suprarealist.

Asigurați-vă că vizitați Tapei 101 data viitoare când sunteți în oraș. Îți va fi rău dacă nu!

Cum să vizitați Taipei 101
Adresa turnului este numărul 7, secțiunea 5, șoseaua Xinyi, raionul Xinyi.Observatorul este deschis zilnic între orele 9-10 și 10, cu vânzarea ultimelor bilete la ora 21.15. Biletele sunt 600 NT (gratuit pentru copii). Pentru a ajunge acolo, luați Linia Roșie MRT (Linia Xin-Yi) până la stația TAIPEI 101 și ieșiți # 4. Tou poate obține mai multe informații pe site-ul turnului, taipei-101.com.tw.

Rezervați călătoria dvs. la Taipei: sfaturi și trucuri logistice

Rezervați-vă zborul
Găsiți un zbor ieftin către Taipei folosind Skyscanner sau Momondo. Sunt cele două motoare de căutare preferate ale mele. Începeți cu Momondo.

Rezervați-vă Acommodation
Puteți rezerva pensiunea dvs. în Taipei cu Hostelworld. Dacă doriți să stați în altă parte, utilizați Booking.com deoarece întorc constant cele mai ieftine tarife. (Iată dovada.)

Nu uitați de asigurarea de călătorie
Asigurarea de călătorie vă va proteja împotriva bolilor, vătămărilor, furtului și anulărilor. Nu mă duc niciodată într-o călătorie fără ea. Folosesc World Nomads de zece ani. Ar trebui și tu.

Ai nevoie de ceva echipament?
Vezi pagina noastră de resurse pentru cele mai bune companii de utilizat!

Doriți mai multe informații despre Taiwan?
Asigurați-vă că consultați acest post pe Taiwan pentru mai multe idei despre cum să vă petreceți timpul!

Credit foto: 1, 2, 3

Priveste filmarea: TAIPEI DAY 1. TAIWAN (Ianuarie 2020).

Loading...