10 motive pentru care trebuie să călătorești în India în acest an

Puține țări din lume poartă o impresie atât de profundă și de durată asupra unui călător ca India. Așezat pe straturi pe straturi de istorie, poate nu există nicio altă țară de pe Pământ care să găzduiască contrastele atât de marcate precum India. India supraîncărcă simțurile cu cacofonia sa de sunete, culorile vibrante și contradicțiile sale extreme. O călătorie în India este plină de neașteptate, dar un lucru este sigur: nu te vei întoarce acasă la fel după aventură!

Există câteva părți ale lumii care, odată vizitate, intră în inima ta și nu vor merge. Pentru mine, India este un astfel de loc. Când am vizitat prima dată, am fost uimit de bogăția țării, de frumusețea sa luxuriantă și de arhitectura exotică, de capacitatea sa de a supraîncărca simțurile cu intensitatea pură și concentrată a culorilor, mirosurilor, gusturilor și sunetelor ... văzând lumea în alb și negru și, atunci când a fost adus față în față cu India, a experimentat totul redat în tehnologie strălucitoare. - Keith Bellows, National Geographic Society

10 motive pentru care trebuie să călătorești în India în acest an

1. Oamenii

Localnicii din India, în special în zonele rurale, sunt unii dintre cei mai amabili și mai ospitalieri oameni pe care i-am întâlnit în toate călătoriile mele. Fie că sunteți invitați în casa unui local pentru o masă tradițională sau pur și simplu rătăciți pe străzi și veți întâlni copii care se joacă, cu siguranță veți fi atinși de căldura localnicilor.

2. Taj Mahal

Taj Mahal, una dintre cele șapte minuni ale lumii, este cel mai iconic simbol al Indiei și este, probabil, cel mai faimos monument din lume. Construit de împăratul Shah Jahan ca memorial al soției sale preferate, această „lacrimă de pe fața eternității” este considerată pe scară largă una dintre cele mai frumoase minuni arhitecturale create vreodată. O vizită la acest mausoleu de marmură trebuie să fie pe lista fiecărui călător.

3. Mâncarea

Mâncarea singură este suficientă pentru a călători în India - am probat unele dintre cele mai delicioase mâncăruri pe care le-am gustat vreodată în timpul călătoriilor mele acolo. Indienii își iau mâncarea foarte în serios, iar bucătăria, la fel ca țara în sine, este incredibil de diversă.

În nord, veți gusta multe curry-uri groase și cremoase, care sunt moderat de condimentate. Preferatele mele includ mutan rogan josh, parathas și pui de tandoori. Mâncarea din nord este puternic influențată de stilurile de gătit persane și Mughlai. Bucătăria sudică a Indiei este caracterizată în mod obișnuit prin utilizarea de ingrediente precum nuca de cocos, fructe de mare și orez și este mai picantă decât mâncarea din nord. Mâncărurile mele preferate din sud au fost dozele de masala și curry-ul cu nucă de pește. Vegetarienii sunt de asemenea bine îngrijite în India, datorită proporției mari de hinduși care sunt vegetarieni.

4. Cel mai sfânt râu din lume

Râul Ganges parcurge 2.525 km de Himalaya de nord până la Golful Bengal. Cu toate acestea, este mult mai mult decât un râu către un miliard de hinduși din India și nu numai. Este orbirea lor de viață. Nu numai că oferă o susținere sub formă de pescuit, industrie și agricultură, dar se crede că transportă rugăciunile credincioșilor la cer și se spune că o scufundare în râu purifică sufletul. Mulți hinduși observatori fac un pelerinaj la Varanasi, cel mai vechi oraș din India, pentru a participa la ceremonii sau pentru a cremona morții de-a lungul malurilor Gangesului. Hindușii cred că dacă cenușa este spălată în râu, sufletul este garantat a fi transportat la cer și va scăpa de ciclul renașterii.

5. Rajasthan

Provincia Rajasthan din nordul Indiei conturează imagini Maharajas și Moguls, din forturi maiestuoase și palate opulente. Se spune că în Rajasthan există mai multă istorie decât toată India combinată. Acesta este un pământ de cămile, bijuterii prețioase și peisaje întinse de deșert.

6. Plajele

Plajele sudice cu margini de palmier din India sunt evadarea ideală din ritmul frenetic al nordului. În timp ce multe dintre destinațiile populare de plajă din Goa sunt acum aglomerate, plajele din sudul statului, mai îndepărtate sunt liniștite și mai curate. Preferatele mele sunt Agonda și Palolem, la aproximativ 90 de minute sud de aeroportul Goa.

7. Haosul

Îmbrățișarea haosului este o parte importantă a oricărei călătorii în India! Vor fi nesfârșite blocaje de trafic, străzi aglomerate, întârzieri, scoaterea neîncetată a coarnelor, motorașe și motociclete, precum și multe invazii în spațiul personal. Învățarea să se relaxeze, a merge cu fluxul și a fi în pace cu lucrurile care se petrec pe „timpul indian” va facilita o înțelegere mult mai profundă a națiunii și a culturii.

8. Religie și spiritualitate

În India, religia și spiritualitatea se împletesc în mod complex cu viața de zi cu zi. India este casa tuturor religiilor majore ale lumii și este locul de naștere al hinduismului, budismului, jainismului și al sikhismului. Observarea localnicilor care se angajează în ritualurile lor zilnice este o experiență profund intimă. De asemenea, mulți oameni vin în India pentru a găsi spiritualitate, practicând yoga sau participând la o retragere de meditație într-o ashram.

9. Istoria și arhitectura

India este o țară excepțional de frumoasă și din punct de vedere arhitectural, plină de forturi, palate, moschei, temple, monumente și ruine antice. Acasă la cea mai veche civilizație din lume, arhitectura Indiei își are rădăcinile în istoria, religia și cultura sa. Stilurile arhitecturale au evoluat sub influența nenumăratelor dinastii, precum și perioada colonială. În prezent, există 32 de site-uri listate în patrimoniul mondial UNESCO, care fac din India un trove pentru pasionații de istorie și pasionații de design.

10. Aventura

Indiferent unde călătorești în India, un simț plin de aventură te urmărește oriunde te duci. Indiferent dacă călărești în jurul plajelor din sudul Goa pe un Royal Enfield, călătorind munți înconjurați de zăpadă în nord, încercând să localizezi în sălbăticie tigri din Bengal și elefanți indieni sau chiar navigând pe străzile haotice din Delhi, călătorind în India este o mare aventură!

Ai călătorit în India? Care au fost lucrurile tale preferate despre asta? Alăturați-vă conversației de mai jos.

Loading...