Lista de verificare finală pentru planificarea călătoriilor pe termen lung

Perspectiva de a călători pe termen lung poate fi atât captivantă, cât și complet copleșitoare. Dacă călătorești timp de șase luni, un an sau chiar mai mult este un lucru pe care ți-ai dorit-o întotdeauna să îl faci, dar habar nu ai de unde să începi, nu te uita mai departe! Această listă de verificare cuprinzătoare este tot ce aveți nevoie pentru a vă planifica și a vă organiza aventura. Din momentul în care luați decizia că doriți să călătoriți pe termen lung până la urcare la bordul avionului, această listă finală de activități te-a acoperit.

Lista de verificare finală pentru planificarea călătoriilor pe termen lung

Cu 1 an înainte

> Decideți de ce faceți această călătorie

Întrebați-vă care este scopul călătoriei dvs. vă va ajuta să modelați experiența. Vrei să faci voluntariat în străinătate? Prioritatea dvs. de călătorie este durabilă? Doriți să vă mutați într-un singur loc, să lucrați și să deveniți un expat? Vă interesează o anumită cultură sau regiune?

> Faceți-vă cercetările

Una dintre cele mai interesante etape ale planificării călătoriilor pe termen lung este cercetarea destinațiilor în care doriți să călătoriți. Citiți ghiduri, bloguri și căutați Instagram pentru inspirație. Deși nu trebuie să planificați totul, trebuie să începeți să formați o listă „must do do”.

> Estimează costul călătoriei tale

Pe baza duratei călătoriei dvs. și a tipului de experiență pe care doriți să-l aveți, acum este timpul să estimați costul total al călătoriei. Țineți cont de zboruri, transport, cazare, mâncare, tururi și obiective turistice. Făcând acest lucru din timp, vă va ajuta să economisiți pentru călătoria dvs.

> Creare buget

Pe baza costului total estimat al călătoriei dvs., creați un buget lunar bazat pe cât de mult trebuie să economisiți. Începeți să reduceți cheltuielile inutile și să urmăriți toate cheltuielile.

> Brainstorm modalități prin care poți câștiga bani în plus

În anul precedent până la data plecării dvs., doriți să economisiți cât mai mulți bani. A lua un loc de muncă suplimentar este o modalitate excelentă de a adăuga la fondul dvs. de călătorie. Citiți acest post pentru câteva alte sfaturi grozave despre economisirea călătoriilor.

6 luni până la 1 an înainte

> Decideți data de plecare

Este timpul să faceți bilanț și să vă evaluați economiile. Sunteți gata să setați o dată de plecare? Dacă vi s-a părut dificil să vă respectați bugetul, poate fi o idee bună să amânați plecarea. Dacă te descurci bine, este timpul să stabilești data!

> Începeți procesul de imunizare

Vizitați medicul cât mai devreme posibil pentru a discuta despre planurile dvs. de călătorie și cereți sfaturi cu privire la imunizările de care aveți nevoie. Este important să faceți acest lucru din timp, deoarece unele fotografii sunt făcute într-o serie și este posibil să aveți nevoie de cel puțin șase luni între ele.

> Verificați pașaportul

Dacă nu aveți pașaport, este timpul să solicitați unul. Dacă aveți deja unul, acum este un moment bun pentru a vă asigura că există o valabilitate suficientă pentru a dura întreaga călătorie și că aveți suficient spațiu pentru toate acele timbre noi pe care le veți colecta.

3 -6 luni înainte

> Rezervați-vă zborurile

Privește-ți itinerariul și cercetează toate posibilitățile de zbor diferite pentru călătoria ta. Dacă ești flexibil, s-ar putea să economisești destul de mulți bani. Jucați-vă cu aeroporturile în care veți zbura și de a pleca, datele de călătorie, precum și compania aeriană. Citiți acest post pentru mai multe sfaturi despre rezervarea zborurilor.

> Solidifică-ți itinerariul

După ce v-ați rezervat zborurile, este timpul să setați un itinerar mai specific construit în jurul elementelor „obligatorii” de pe lista de călătorii. Gândiți-vă ce experiențe veți face mai întâi și ce traseu veți face pentru a ajunge la următoarele.

2 luni înainte

> Obțineți toate verificările

În lunile premergătoare plecării, rezervați programări cu medicul stomatolog, optometrist, ginecolog, orice alt profesionist în sănătate pe care trebuie să-l vedeți. Completați toate rețetele și obțineți scrisori pentru orice medicament pe care îl veți lua cu dumneavoastră.

> Solicitați o viză dacă este nevoie

Faceți timp pentru a cerceta dacă sunt necesare vize pentru oricare dintre țările în care veți călători. Vrei să eviți situații de genul acesta!

> Informați-vă agentul imobiliar

În cazul în care apartamentul dvs. este în arendă, informați cât mai mult agentul dumneavoastră imobiliar cu privire la data în care intenționați să le transmiteți. Dacă întrerupeți contractul de închiriere, pot exista unele repercusiuni financiare, dar cu cât îți clarifici mai devreme intențiile, cu atât va fi mai ușor.

> Începeți să vă vindeți lucrurile

Vânzarea unor obiecte nedorite nu numai că vă va ajuta să economisiți un pic suplimentar pentru călătoria dvs., dar înseamnă, de asemenea, că aveți mai puține lucruri de mutat sau de depozitat! Câștigă câștig.

> Setați datele de anulare a contractelor dvs.

Este timpul să vă gândiți la programarea anulării contractelor, cum ar fi telefonul mobil sau calitatea de membru la sală. Amintiți-vă că trebuie să acordați întotdeauna o anumită perioadă de preaviz, astfel încât să minimizați costurile de anulare puternică, cu atât vă dați mai multă atenție.

Cu 1 lună înainte

> Re-direcționați-vă e-mailul

Dacă locuiați în propriul dvs. apartament, va trebui să vă redirecționați e-mailul în timp ce călătoriți. Acordarea adresei de e-mail a părinților dvs. este una dintre cele mai bune opțiuni. În acest fel, ei vă pot deschide, scana și trimite prin e-mail orice scrisori importante care sosesc prin poștă despre care ar trebui să știți în timp ce sunteți plecat.

> Cumpărați echipamentul adecvat pentru a lua cu dvs.

În funcție de locul în care călătoriți și de tipurile de activități pe care le veți desfășura, este important să planificați din timp pentru a aduce echipamentul necesar. Desigur, veți putea cumpăra o mulțime de articole în timp ce pe drum, dar cel puțin trebuie să împachetați elementele de bază. Mergi la cumpărături și fii în căutarea vânzărilor.

> Obțineți un card de bani pentru călătorii

Este timpul să vă gândiți cum vă veți gestiona finanțele peste mări. Una dintre cele mai bune opțiuni este a Card de bani de călătorie care vă permite să o preîncărcați cu o monedă străină și să o conectați la serviciile dvs. bancare pe internet. Discutați cu banca dvs. pentru a discuta despre opțiuni.

> Cumpărați asigurare de călătorie

Asigurarea de călătorie este unul dintre cele mai importante lucruri de reținut atunci când planificați orice tip de călătorie. Lucrurile pot și merge bine și dacă nu sunteți suficient de asigurat, v-ar putea strica călătoria. Dacă veți participa la activități de aventură, asigurați-vă că specificați acest lucru în polița de asigurare.

> Anunțați angajatorul

Trebuie să luați o decizie cu privire la modul în care veți aborda angajatorul cu privire la planurile dvs. de călătorie. Acest lucru poate fi dificil. Dacă doriți să vă păstrați locul de muncă, este posibil să solicitați un concediu de plată neplătit. Dacă nu doriți să vă păstrați locul de muncă, va trebui să demisionați. Asigurați-vă că dați un număr de săptămâni necesar, fiți profesioniști și nu ardeți poduri!

2 săptămâni înainte

> Anunțați banca dvs. că călătoriți

Dacă banca dvs. detectează tranzacții străine, acestea pot îngheța contul dvs. ca o măsură de securitate. Acest lucru este departe de a fi ideal atunci când trebuie să vă accesați banii peste mări! Pentru a evita dificultatea, informați-le despre planurile dvs. de călătorie înainte de a pleca, astfel încât acestea să nu vadă tranzacțiile dvs. externe ca neautorizate.

> Scanați-vă documentele importante

Scanează pașaportul, viza, permisul de conducere și orice alte documente importante. Păstrați o copie la domiciliu cu cineva în care aveți încredere și luați o copie cu dvs. și depozitați într-o locație separată de original. Dacă se întâmplă să pierdeți documentele originale, copiile scanate vă vor face viața mult mai ușoară atunci când încercați să sortați înlocuirile.

> Depozitați obiectele

E timpul să te organizezi. Dacă vă mutați din apartamentul dvs., trebuie să aranjați depozitarea bunurilor voastre. În timp ce părinții ar putea fi încântați să aibă grijă de hainele și alte obiecte mici, mobilierul dvs. va trebui probabil să fie depozitat într-un depozit.

> Scrieți o listă de ambalare

Ambalarea pentru călătorii pe termen lung poate fi foarte copleșitoare. Scoateți totul din cap și pe hârtie creând o listă de ambalare. Purtați-o cu voi oriunde mergeți, astfel încât, atunci când vă gândiți la lucruri suplimentare de care aveți nevoie, puteți adăuga cu ușurință din mers.

> Stabiliți ce veți lua

Alocați o cameră drept „camera de ambalare” și începeți să stabiliți tot ce aveți nevoie pentru a împacheta pe podea. Văzându-l vizual în fața dvs. vă ajută să vă amintiți orice elemente care lipsesc. Vă ajută, de asemenea, să decideți dacă de fapt veți încadra totul în valiză!

Cu 1 săptămână înainte

> Începeți ambalarea

Cu doar o săptămână rămasă până la plecare, este timpul să faceți pachetul. Începeți din timp, rămâneți organizat și nu va fi stresant. Citiți aici câteva sfaturi de ambalare.

> Comandați o monedă străină

Este întotdeauna o idee bună să aveți deja o monedă locală în geantă atunci când atingeți. Schimbarea de bani la aeroport vă va oferi întotdeauna un curs de schimb teribil. Fiți organizat și comandați o cantitate mică de valută străină de la banca dvs. înainte de a pleca.

> Fă o petrecere de rămas bun

Aruncă o mare petrecere de rămas bun pentru a-și spune la revedere familiei și prietenilor. Să vezi mulți oameni în același timp înseamnă că restul săptămânii tale va fi eliberat pentru a te concentra pe detaliile din ultima clipă.

> Mâncați-vă mesele preferate

Probabil că nu veți avea o masă gătită acasă pentru o perioadă, așa că folosiți această săptămână trecută pentru a solicita toate mesele preferate, reconfortante, pe care le veți rata atunci când veți pleca.

În ziua

> Ajungi mai devreme la aeroport

În această etapă veți fi suficient de neliniștit deja, fără stresul suplimentar de a alerga târziu. Du-te la aeroport frumos și devreme pentru a evita să te grăbești prin check-in, imigrare și securitate. Bucurați-vă de un suc sănătos, hidratant în timp ce vă așteptați zborul.

> Urcați-vă avionul și plecați!

Momentul a sosit în sfârșit! Urcă-te în avion și pregătește-te pentru aventura ta uriașă!

Peste tine: ai călătorit pe termen lung? Care sunt sfaturile dvs. pentru a vă organiza înainte de data mare de plecare?

Priveste filmarea: Joc final EndGame de Alex Jones - cu subtitrare in limba româna (Ianuarie 2020).

Loading...