Wanderlust săptămânal: Du-mă în Laos!

Începem o nouă serie pe World of Wanderlust, care, după cum pare, este o privire în profunzime a unora dintre locurile din lume care trebuie să vadă locații la care niciuna dintre echipe nu a reușit să ajungă încă (doar pentru că nu am făcut-o a fost acolo încă nu înseamnă că nu ar trebui să citiți despre asta pe site) !!!

În primul rând, vorbim despre Laos - una dintre țările mai puțin vizitate, dar la fel de fascinante din Indochina - care compromite strict Vietnamul, Cambodgia și Laos-ul ..., dar acum a crescut pentru a include toată Asia de Sud-Est continentală, adăugând Thailanda, continentul Malaezia , Singapore și Birmania (urmăriți acest spațiu pentru o privire aprofundată asupra Birmaniei, una dintre cele mai mari destinații în trend acum)!

Prezentarea Laosului

Într-o călătorie recentă în Asia de Sud-Est cu Intrepid într-un turneu de grup, a trebuit să-mi reduc cu tristețe timpul și să mă întorc acasă puțin mai devreme decât era prevăzut. Câteva zile mai târziu trebuia să vizitez Laos, așa că mi se pare potrivit să acopere Laos ca fiind prima locație „Weekly Wanderlust”.

Laos s-a pierdut puțin în traducere - sau ar trebui să spunem campanii de marketing defavorizate - în comparație cu vecinii din Thailanda, Vietnam și Cambodgia (care a fost recent numită una dintre cele mai importante 25 de destinații ale lumii). Cu toate acestea, este foarte mult de iubit pentru Laos, mai ales dacă ești dornic să ieși din zona ta de confort și în sălbăticie.

De obicei, Laos este descris ca fiind retras în mod minunat, așa că dacă vii să petreci timp aici, la fel ca restul Asiei de Sud-Est, nu te vinde pe tine!

„Timpul în care vă place să pierdeți nu este timpul pierdut”

- Bertrand Russell

În imagine: Cascade Kwangsi, Luang Prabang

Unde ar trebui să mergi în Laos?

Luang Prabang

Arhitectura din epoca colonială, templele și autenticitatea lui Luang Prabang fac din acest patrimoniu mondial UNESCO favoritul pentru călătorii care vizitează Laos.

Vang Vieng

Situat la nord de capitală (Vientiane) este Vang Vieng, infam pentru „tubulele sălbatice” (și scena de petrecere) de pe malurile râului. În jurul zonei se desfășoară o gamă largă de activități, cum ar fi speologie, caiac, alpinism și trekking.

Vientiane

Vientiane este capitala Laosului, cu toate acestea este mult mai subestimată decât cele ale altor capitale din Asia de Sud-Est, cum ar fi Bangkok sau Ho Chi Minh City. Călătorii vor trece probabil aici pentru a ajunge în alte destinații din Laos, cu toate acestea, există experiențe mult mai uimitoare și suprarealiste care trebuie luate în afara capitalei, așa că asigurați-vă că vă veți limita timpul aici în favoarea altor locații.

Știți înainte să plecați

Visa la sosire este disponibilă în Laos din 2010.

La fel ca în majoritatea celorlalte destinații din sud-estul Asiei, va trebui să acordați timp suplimentar atunci când călătoriți prin Laos din cauza întârzierilor, anulărilor și defalcărilor.

Laosul este cel mai puțin occidentalizat din toate țările din Indochina, așa că vă puteți aștepta la o experiență mai autentică și retrasă - poate un motiv pentru a permite mai mult timp aici pentru a explora!

Laosul este, de asemenea, un loc minunat pentru a te bucura de activități de aventură, cum ar fi trekking, caiac și alpinism ... așa că ai grijă să nu scapi de asigurarea de călătorie pentru a-l juca în siguranță!

Un mod minunat de a vizita Laos ca călător solo este să te alături unei călătorii cu Intrepid Travel. În asociere cu ASEAN(Asociația Națiunilor Asiei de Sud-Est).

Loading...