Un ghid rapid pentru Lisabona

Pastel, drăguț și (literalmente) gresit într-un farmec rustic, purtat, acest oraș deluros și fermecător, cocoțat la marginea Oceanului Atlantic, are totul. Construit pe șapte dealuri, Lisabona - capitala și cel mai mare oraș al Portugaliei - se întinde de-a lungul râului Tejo. În centrul orașului, veți găsi pe alee cărți de poveste înguste și șerpuitoare, catedrale impresionante gotice și atâta frumusețe, oriunde ați arăta. Lisabona se mândrește cu un climat cald, mediteranean și o cultură foodie înfloritoare - și oferă, de asemenea, o mulțime de opțiuni de excursie în orașele învecinate precum Cascais și Sintra. Lisabona a cunoscut, fără îndoială, o renaștere în ultimii ani - și lumea ia act! Iată un ghid rapid către Lisabona.

Populație: 530 000+Cunoscut pentru: plaje, castele, Azulejos colorate (plăci ceramice) și o abundență de torturi portugheze!Clima: Clima subtropical-mediteraneană - cu veri calde și ierni blânde

Un ghid rapid spre Lisabona

Înainte de sosire

Lisabona este o parte a Uniunii Europene și este foarte accesibilă prin aer din majoritatea orașelor europene. Lisabona este, de asemenea, o poartă minunată pentru a explora mai departe în Portugalia, pe litoralul plajelor și în zonele de coastă precum populara regiune Algarve (la doar două ore de mers cu mașina de oraș).

La sosire

Dacă ajungeți pe calea aerului, cel mai ușor transfer în centrul Lisabonei este prin metrou (linia roșie) - durează aproximativ 25 de minute, cu o schimbare de linie necesară (1,90 € dus-întors) sau cumpărați un permis de zi care vă permite să accesați metroul. , autobuz, tramvaie și trenuri cu 6 € (pachet 24 de ore).

Un taxi de la aeroport până în centrul Lisabonei va fi în jur de 15-20 €.

Există, de asemenea, un Aerobus care operează trei rute către principalele zone ale orașului - la fiecare 20-30 de minute.

Să te ocolești

Lisabona este un oraș destul de mare și are multe zone frumoase de vizitat. Transportul public - inclusiv autobuzele, tramvaiele, funiculele și metroul sunt fiabile, eficiente și rentabile pentru a vă deplasa. Lisabona este, de asemenea, un oraș frumos de experimentat pe jos - mai ales în orașul vechi, Alfama.

Treci prin

Limba vorbită în Lisabona este portugheza, dar engleza este înțeleasă pe larg de portughezi. Veți găsi traduceri în limba engleză pe o mulțime de semnalizări de transport și meniuri în limba engleză disponibile în restaurante, așa că este destul de ușor un oraș de vizitat ca străin.

Este întotdeauna plăcut să memorezi câteva fraze portugheze - iată câteva elemente de bază:

Bună ziua: Olá

Scuzați-mă: Com licença!

Mulțumesc: obrigado (bărbați) / obligada (femei)

Sunteți bineveniți: De nada!

La revedere: Adeus

Ce să vezi

Lisabona este alcătuită din mai multe cartiere cheie - toate cu farmecul și atmosfera lor. Trebuie să explorați zonele care includ Chiado (străzile istorice, cartierul comercial popular), Baixa (centrul orașului), Praça do Comércio (începutul centrul orașului) Belém (căminul tarturilor portugheze originale) și Alfama (cel mai vechi district, cu șerpuire, labirintic și străzi complet fermecătoare).

Punctele de vedere ale orașului sunt cel mai bine văzute de la Miradouro Das Portas Do Sol (acoperișurile Alfama), Miradouro da Graça (cu vedere la oraș și castel) - priveliștea de la Castelul de la São Jorge și, de asemenea, de pe acoperișul Four Seasons Ritz Lisabona.

Există multe monumente obligatorii - în special Castelul din São Jorge (un castel maur care stă pe dealul Alfama, cu vedere la centrul istoric al Lisabonei) și Catedrala din Lisabona - o Catedrală romano-catolică și cea mai veche biserică din Lisabona.

De asemenea, vă recomandăm să vizitați fabrica LX - o bijuterie ascunsă necunoscută de toți turiștii! Aici veți găsi o fâșie creativă urbană de baruri și mese de cafea, cafenele hipster, un burger, articole de ciocolată, magazine de cadouri oferite localnic de produse locale, precum cunoscuta ceramistă Anna Westerlund, un magazin de magazine găzduit într-un container de transport și studiouri de design creativ.

Ce să mănânci și să bei

Prima dvs. oprire în Lisabona ar trebui să fie cu siguranță la o pastelărie - unde puteți cumpăra chintessential pastéis de nata (portguese custard torturi). Veți găsi originalul și cel mai bun la Pastéis de Belém - care realizează torturile începând cu 1837 și se zvoneste că vor face în jur de 14.000 pe zi.

Pentru unele dintre cele mai bune mâncăruri din oraș, vă recomandăm să rezervați meniul de degustare la Mini Bar - un restaurant popular al cunoscutului bucătar José Avillez - echipa WoW a luat masa aici și cu toții am convenit că noaptea a fost una dintre cele mai bune experiențe alimentare pe care ai avut vreodată!

Deși brunch-ul nu este disponibil pe scară largă în Lisabona, Varanda (în interiorul hotelului Four Seasons Ritz Lisabona) este o excepție populară și bine iubită de la regulă și merită cu siguranță să o experimentezi într-o duminică.

Alte mâncăruri tipice portugheze pentru a încerca includ caldo verde, (o ciorbă făcută cu cartofi, kale rasă și cârnați portughezi picanți), fructe de mare precum sardine proaspete și bacalhau (cod) și Amêijoas à Bulhão Pato (un fel de mâncare de scoică).

Pentru cei înclinați, Lisabona oferă o viață de noapte plină de viață - în special în districtul Bairro Alto.

Iesi afara

Vă întrebați unde să mergeți dincolo de Lisabona? Există o mulțime de opțiuni fantastice! Sintra se află la mai puțin de o oră cu mașina de centrul Lisabonei și este ca și cum ai păși într-un manual. Aici, veți găsi munți verzi punctate de palate care se potrivesc cu un basm.

De asemenea, asigurați-vă că vizitați portul popular de pescuit Cascais - situat la mai puțin de o oră de la Lisabona. Aici veți găsi plaje frumoase perfecte pentru înot - și un oraș vechi vechi care vă implora să vă rătăciți.

Mai departe, vă puteți aventura la Algarve.

Echipa World of Wanderlust a vizitat recent Portugalia și a rămas ca oaspeți la Four Seasons Hotel Ritz Lisabona. Vă mulțumim pentru o vizită atât de minunată!

Priveste filmarea: Limba Portugheza pentru incepatori DEMO (Ianuarie 2020).

Loading...