Un ghid complet pentru transport în Europa

O călătorie în Europa aproape niciodată nu constă în a rămâne în limitele unei țări. Europa este o regiune fascinantă, cu atât de mult de oferit la fiecare rundă, așa că asigurați-vă că faceți cercetarea și alegeți-vă destinațiile cu atenție, deoarece există atât de multe lucruri de văzut în Europa, indiferent cât doriți să vă fie vizita! Mai jos veți găsi un ghid complet de transport în Europa, inclusiv care sunt cele mai bune țări pentru a călători pe rutele de tren, ce destinații sunt mai bine accesate cu mașina sau cu autobuzul public și ce destinații necesită zboruri. Calatorii fericite!

Călătorii cu trenul în Europa

Cu siguranță, cea mai populară modalitate de a călători prin Europa și, după părerea mea, cea mai plăcută, călătoria cu trenul este o modalitate excelentă de a vedea ruralul Europei, fără a vă chinui să navigați singur.

Cu toate acestea, nu toată Europa este bine conectată cu trenuri sau cel puțin nu toată Europa oferă cele mai fiabile servicii.

În Europa de Vest, puteți călători în aproape fiecare destinație (chiar și orașe mici) cu trenul. Acest lucru face foarte posibil să achiziționați un permis de tren, cum ar fi un pas global Eurail dacă călătoriți în mai multe țări în ritm rapid sau pasaje regionale precum pasajul Benelux pentru a călători între Belgia, Olanda și Luxemburg.

În Europa centrală, trenurile sunt încă foarte fiabile, abundente, curate și eficiente. Orașe precum Praga, Viena, Bratizlava și Budapesta sunt extrem de bine conectate cu o mulțime de plecări în fiecare zi, însă dacă doriți să vizitați orașe mai mici precum Hallstatt în Austria, va trebui să fiți pregătiți pentru câteva schimbări de tren! În mod alternativ, luați în considerare unul dintre modurile de transport de mai jos pentru zilele de călătorie ca acestea.

În Europa de Est călătoria cu trenul devine ceva mai dificilă. Una dintre cele mai mari greșeli ale mele în prima mea călătorie în Europa de Est a fost să mă gândesc că va fi la fel de bine conectat ca și Vestul, chiar și până a ajuns să fixeze două orașe pe hartă și să presupun că va exista un tren între cele două. Timpul nu a fost o problemă, așa că am fost pregătit să iau un tren peste noapte, cu toate acestea, nu exista un astfel de tren pe multe dintre rutele pe care le-am planificat (eroare rookie, da!) Asigurați-vă că vă faceți cercetarea în avans și să fiți pregătiți pentru modificările din Europa de Est - întârzierile, anulările și condițiile meteorologice precare sunt mult mai frecvente.

Călătorie aeriană în Europa

Deși cel mai puțin mod preferat de a vă deplasa prin Europa (nu vedeți aproape la fel de mult dintr-o fereastră de avion ca în tren), călătoria aeriană este încă adesea necesară în Europa și uneori o opțiune mai bună. De exemplu, dacă intenționați să vizitați Irlanda, mai bine să rezervați un zbor ieftin cu Aer Lingus dintr-unul dintre orașele lor de conectare din Europa decât să vă blocați plătind o companie aeriană premium pe aceeași rută.

Dacă doriți să economisiți bani la tarife aeriene care nu pot fi evitate, mai jos este o listă cuprinzătoare a companiilor aeriene bugetare din Europa:

linie aerianăHub (s)
Aer LingusDublin, Shannon, Cork, Belfast
airBalticRiga (Letonia)
AirberlinMai multe orașe germane
Air OneMilano, Veneția, Pisa
Blue AirBucurești, Bacău (România)
Brussels AirlinesBruxelles
CityJetAeroportul din Londra
CondorMai multe orașe germane
Compania aeriană DarwinGeneva, Lugano
easyJetLondra, Milano, Berlin, Paris, Liverpool, Geneva, Basel, Nisa, Toulouse, Edinburgh, Madrid și multe altele
Airul EstonieiTallin
flybeManchester, Newquay, Exeter, Southampton, Londra (sudul Angliei) ~ Jersey, Guernsey (Insulele Channel)
GermanwingsMai multe orașe germane
Helvetic AirwaysZürich, Berna
IcelandairReykjavik
Jet2Mai multe orașe britanice
JetairflyBruxelles, Liège, Ostend (Belgia)
MeridianaOlbia, Cagliari (Sardinia) ~ Roma și alte orașe italiene
Monarch AirlinesMai multe orașe britanice
NikiViena, Salzburg
norvegianOslo, Bergen, Copenhaga, Stockholm, Alicante și Londra
Pegasus AirlinesIstanbul, Antalya (Turcia)
RyanairLondra, Dublin și alte câteva orașe
SmartWingsPraga, Ostrava (Republica Cehă)
Thomas Cook AirlinesConectează diverse orașe britanice cu stațiuni mediteraneene
TransaviaAmsterdam, Rotterdam, Eindhoven
TUIflyMai multe orașe germane
VuelingMai multe orașe spaniole, Amsterdam, Florența, Roma
WideroeOslo
Wizz AirBudapesta și multe alte orașe din Europa de Est
XL AirwaysParis

Citește mai mult: Întâlniri pentru a economisi bani în călătorii în Europa // Cele mai ieftine orașe din Europa pentru a acoperi

Autobuze Călătorii în Europa

După trenuri și avioane, următorul mod de transport cel mai popular în Europa sunt autobuzele. Deși prefer foarte mult trenurile (te duc acolo mai repede și sunt o plimbare mai lină), uneori este plăcut să o iei lent, mult mai ieftin și chiar uneori o necesitate.

Dacă aveți un buget, nu puteți învinge călătoriile cu autobuzul. Pentru câțiva euro veți găsi săriți de la A la B și în partea de Est pe care o călătoriți, cu atât mai mult vă vor lua bănuții.

Când călătoresc în România, Bosnia și Herțegovina, Croația și peste granițele din Europa centrală, de multe ori nu era o necesitate să călătoresc cu autobuzul. Multe țări din estul Europei nu au servicii de tren extinse, așa cum este atât de obișnuit în Occident, așa că, de cele mai multe ori, veți găsi pe fereastra autobuzului în călătorii care pot dura până la 10 ore sau chiar mai mult!

Pentru a vedea ce autobuze sunt disponibile pentru rutele dvs., v-aș recomanda să consultați site-ul Eurolines, deoarece este unul dintre site-urile mai ușor de utilizat pentru căutarea călătoriilor cu autobuzul în Europa.

Închiriați călătorii cu mașina în Europa

Una dintre opțiunile mai scumpe care are un avantaj suplimentar de a oferi mai multă libertate și flexibilitate este închirierea unei mașini în Europa. Costul închirierii de mașini în Europa variază foarte mult, în funcție de țara pe care o vizitați, iar vârsta dvs. va juca, de asemenea, un factor.

Când am închiriat o mașină în Irlanda, am fost aproape refuzat din cauza vârstei mele (asigurarea auto în Irlanda vine cu un exces ridicat și este incredibil de scump), deși vârsta nu a jucat un factor deloc atunci când am închiriat o mașină în Portugalia, deci fii asigurați-vă că faceți cercetarea în avans pentru a determina dacă veți putea sau nu să vă bazați pe o închiriere de mașini.

În ceea ce privește cheltuielile, închirierea de mașini în Franța este una dintre cele mai scumpe din Europa, însă chiar peste granița (practic inexistentă) din Germania, închirierea de mașini este mult mai rezonabilă și, desigur, are avantajul suplimentar de a conduce pe Autobahn. !

Amintiți-vă că este posibil să vă începeți închirierea mașinii în Germania cu o taxă mai mică și să o conduceți prin Franța, Italia și alte țări din jur și să o aduceți înapoi în Germania, fără să plătiți taxe grele pentru o închiriere de mașini franceze. De asemenea, rețineți că unele companii vă permit să conduceți punct la punct, lăsând mașina într-un alt oraș sau chiar într-o țară diferită după călătorie.

Soferi privati ​​in Europa

Iată ceva pe care probabil nu l-ai mai luat în considerare până acum și poți suporta o secundă, promit că nu este atât de elaborat pe cât sună!

Șoferii privați din Europa sunt o modalitate excelentă de a călători între două destinații care nu sunt legate de tren sau au servicii de transfer care nu circulă în timpul iernii. Am încercat prima oară un serviciu de mașină privată când călătoresc de la Cesky Krumlov (Republica Cehă) la Salzburg (Austria - imaginea de mai sus) în iarna anului 2012, când serviciul meu de autobuz de transfer a fost anulat în ultimul moment și am rezervat (și plătit) pentru un hotel. în Salzburg în seara următoare.

După cum s-a dovedit, am reușit să mă opresc în drum spre un oraș mic din Austria, care a fost mult timp pe lista mea de găleată (Hallstatt) fără costuri suplimentare, chiar dacă a fost puțin în afara drumului.

Patru ani mai târziu, o companie a pornit în Europa pentru a răspunde acestei solicitări din ce în ce mai populare a călătorilor care încearcă să ajungă de la o destinație la alta, cu opriri la mijloc, fără a se obosi cu bagajul în sine și cu bagajele plecate și înapoi în trenuri toată ziua. .

Excursie de o zi este accesibil și confortabil, așa că am decis să folosim serviciul dintre Milano, Annecy și castelul nostru din Franța, întrucât ne-am dorit cu adevărat să ne oprim și să vedem Annecy, deși conexiunile de tren nu ar fi permis suficient timp să se oprească pe parcurs într-o singură zi . Călătoria cu mașina a durat în jur de 6 ore, dar am putut să ne oprim în orice moment pentru a face fotografii, a face o mușcătură pentru a mânca sau doar pentru a ne întinde picioarele. Șoferul ne-a luat de la hotelul nostru din Milano și ne-a aruncat la poarta noastră în Franța. Vorbește despre serviciu!

Croaziere și feriboturi

Și în sfârșit, veți călători pe mare prin croaziere (foarte populare în Mediterana pe tot parcursul anului) și feriboturi (o modalitate excelentă de a insula hop în Grecia, Italia și Spania).

Croazierele sunt disponibile în toată Mediterana, în Europa de Nord și chiar în toată rețeaua fluvială a Europei. Croaziere pe râu cu AmaWaterways au fost incredibil de populare de târziu, permițând călătorilor ușurința de a adormi într-o destinație și de a se trezi în alta!

Deși croazierele au fost considerate de obicei pentru persoanele în vârstă, aceasta se schimbă ușor, întrucât tot mai mulți tineri văd avantajul unei croaziere: faceți check-in-ul o dată, nu trebuie să schimbați camerele de hotel, dormiți și ajungeți în un nou oraș de explorat. Nu pierdeți timpul în timp ce călătoriți pe parcursul zilei, nu aveți probleme de despachetare și de reambalare, iar dacă blocați o afacere, sunt incredibil de ieftine!

Feriboturile în Marea Mediterană sunt incredibil de populare și necesare, cu excepția cazului în care sunteți gazilionar și vă puteți permite un avion privat (caz în care, tot aș lua bacul!)

Călătorii fericite și sigure în Europa!

Această postare conține materiale sponsorizate.

Loading...