10 pași spre succesul bloggingului de călătorie

De fiecare dată când țin un cititor să mă întâlnesc sunt întrebați de voi, care este secretul pentru a călători blogging. Nu există nimic care să mă încânte mai mult decât să împărtășesc sfaturile mele de blog cu toți, deoarece încă îmi amintesc primele săptămâni de la începerea propriului blog - cât de puțin am dormit, câte ulcere am îndurat (ca urmare a somnului) și cum multe lollies de caramel pe care le-am mestecat pentru o lovitură de zahăr.

Mulți oameni îți vor spune că este prea târziu să începi un blog de succes de orice fel, pentru că cei care au obținut în primul rând sunt mult mai reușiți decât vei avea vreodată. Neadevarat. Când mi-am început blogul în urmă cu patru ani, am citit aceste cuvinte exacte și am luat-o din cap ca pe o provocare, mai degrabă decât un obstacol ... și asta ar trebui să faci și tu.

Începerea unui blog este ca și cum ai începe propria ta piesă de pe internet - unde îți poți urmări pasiunea, sperăm să o transformăm în cariera ta, iar dacă călătoria este iubirea ta principală în viață - transformă-ți viața într-una pe drum.

Iată tot ce i-aș spune unui nou blogger pentru a vă ajuta să începeți pe calea cea bună:

1. Configurează-ți blogul

Când am început blogul meu în decembrie 2012, nu aveam nicio idee de unde să încep. Pe atunci, mulți bloggeri foloseau încă platforma Blogger și, în măsura în care ar arăta cercetările mele, aceasta a fost cea mai simplă (și cea mai ieftină, deoarece a fost gratuit) pentru a porni un blog. Nu aveam niciun ban pe care eram dispus să-l arunc pentru a începe un blog, deoarece economisesc în mod nebunesc pentru mai multe aventuri, așa că am coborât acea bulevardă și am început să-mi petrec tot timpul lucrând pe blogul meu Blogger.

Abia câteva săptămâni am găsit cercetări suplimentare care sugerează că, dacă doriți să luați în serios blogurile (globurile oculare îmi citeau cu nerăbdare ecranul în timp ce am dat din cap la computer - da! Da!), Atunci ar trebui să începeți un blog pe WordPress.org dacă vreți vreodată să ajungeți la oameni din întreaga lume, venind la nivel înalt la rezultatele motoarelor de căutare.

Astfel, am făcut comutatorul, am pornit de la zero și mi-am început 2-3 săptămâni de nopți nedormite pentru a-mi pune în viață și se întâmplă micuța bucată din internet.

Același lucru este valabil și pentru dvs.: dacă doriți să luați în serios blogurile, v-aș sugera să vă configurați blogul cu WordPress.

2. Începeți să scrieți

Dacă aș putea să mă uit în urmă și să văd acele primele postări inițiale pe blog pe care le-am scris, m-aș încurca cu siguranță absolută. Din fericire pentru mine (și pentru tine), acele bloguri au fost șterse, așa cum au fost cu adevărat, eu nu te mai simt, de cel mai rău fel (puncte punct și toate!)

Dar privind în urmă, văd și faptul că practica este perfectă - sau cel puțin aproape de aproape (acest site este plin de greșeli de ortografie și gramatical, deoarece foarte rar ortografie, dat fiind angajamentul meu de a elimina 5-7 bloguri în fiecare săptămână). Așa că, deși acele postări de pe blog au fost aspirate la început, singurul mod în care am devenit mai bun a fost persistând în timp. Am aflat curând ce a făcut și nu a funcționat și în cele din urmă mi-am găsit „vocea” de scriitor.

3. Investește în Instrumentele comerțului

O altă greșeală pe care am făcut-o devreme a fost să nu investesc bani în setarea mea. Adevărul mi s-a spus că aș fi preferat să cheltuiesc 1000 de dolari pe un bilet de avion decât un obiectiv nou de cameră, așa că am făcut. Când mi-am dat seama de-a lungul lunilor de gândire "De ce nu am încă mii de cititori?" (naiv știu) că nu produceam conținut de calitate, am ajuns în sfârșit cu faptul că ar trebui să investesc puțin dacă vreau să fac fotografii grozave, să merg la destinații grozave, să călătoresc mai departe și mai des.

Inițial când am achiziționat prima mea cameră profesională profesională, m-am gândit prost că cea mai scumpă cameră înseamnă că va face cele mai bune fotografii. Greșit am fost. Prima mea investiție a fost de câteva mii de dolari, cu un singur defect în planul meu ... Nu știam cum să-l folosesc!

În prezent, folosesc un Olympus OMD EM5 Mark II, care a fost mai ieftin decât primele mele două camere, este mult mai ușor și este mai ușor de utilizat. L-as recomanda cu incredere tuturor celor care pornesc in blogosfera.

4. Aflați sfaturi și stiluri de fotografie de bază

După ce am investit atât de mult din banii câștigați greu, mi-am dat seama că va trebui să continui să investesc, dar în schimb, cu timpul meu. Am început să petrec mult mai mult timp citind online despre cum să fac fotografii mai bune, învățând cum să fac față luminii și descoperind cum să folosesc setările manuale de pe camera mea.

De asemenea, am petrecut mult mai mult timp cercetând stilurile altor fotografi, dar spre surprinderea multora, am evitat complet să privesc alte bloguri de călătorie drept inspirația mea. În schimb, m-am inspirat mai mult bloggerii de modă și abordarea lor în domeniul fotografiei. Imaginile au fost întotdeauna ușoare, luminoase, colorate și cel mai important - distractiv. Acești bloggeri arătau mult mai mult personalitatea lor și nu doar un peisaj gol. Pentru mine, asta mi s-a părut mai aproape de stilul / personalitatea mea, așa că am luat instrucțiuni de la ei.

5. Conectați-vă cu Cititorii și Bloggerii

Știu că sună super colțos și clișeu, dar nu există o plăcere mai mare în blogging decât comunitatea pe care o creați în jurul vostru. Pe măsură ce cineva care și-a început blogul pentru a ajunge la ceilalți ca un călător solo, am crescut cu adevărat la fel de mult ca individ, prin prieteniile pe care le-am format prin blogging. Încă îmi zice mintea câți dintre voi apare la cititorii care se întâlnesc, câți dintre voi mă redactați în fiecare zi doar pentru a discuta și pentru a vedea ce mă ocup și câți dintre voi vă ocupați să îmi trimiteți o carte poștală în mail (din care am un gazillion lipit de bordul meu).

Știu că nu va părea de la bun început, dar nu este nimic mai important decât să te conectezi cu cititorii tăi și să formezi prietenii cu aceștia. Ce ar putea fi mai plină de satisfacții și împliniri !?

6. Deveniți un Ninja Social Media

Când mi-am început prima dată blogul, mi-am petrecut tot timpul și efortul în crearea unui site web frumos conturat, învățând sfaturi despre fotografie și îmbunătățind abilitățile mele de scriere (care, să fim sinceri, nu vor fi niciodată perfecte ... atât timp cât vor fi întotdeauna îmbunătățirea!)

Mi-a luat ceva timp să realizez că rețelele de socializare sunt o modalitate mult mai rapidă de a-ți crește publicul și de a-i determina pe oameni să fie interesați de ceea ce faci. Presupun că vin dintr-un oraș mic, unde oamenii nu simt cu adevărat nevoia de a fi „întotdeauna interesanți”, am simțit că nu trebuie să-mi fac griji pentru prezența mea socială. Greșit am fost.

În timp ce încă îmi iau câteva ciudate zile sau săptămână offline pentru a „nu fi interesant”, îmi petrec mult mai mult timp pentru a-mi actualiza adepții social media pe întâmplările mele. Devenirea unei rețele de socializare este cea mai rapidă modalitate de a-ți crește audiența pe blog și da, este o cale rapidă către succes - dar tot îmi petrec mult mai mult timp creând conținut pentru site-ul meu, deoarece este prima mea iubire adevărată!

7. Cercetare Înainte de a scrie

Sunt sigur că oricare dintre cititorii mei care m-au urmărit de la început vei ști de prima dată că nu am pus întotdeauna acest timp, efort și grijă în fiecare postare pe blog. Când am început prima dată blogging-ul, m-aș bucura de o cantitate de calitate și crede-mă când voi spune că aceasta va fi ultima ta greșeală!

Dacă nu oferiți nimic nou pe internet cu fiecare postare nouă pe care o scrieți, nu o încărcați deloc. Dacă pur și simplu regurgitați un ghid de călătorie, copiați succesul altui blogger sau redactați lista după listă după listă fără un conținut original propriu, vă veți plictisi și înstrăina cititorii.

Petreceți puțin timp înainte de fiecare călătorie cercetând despre destinația dvs. și descoperind pietre ascunse. Odată ajuns acolo, deschideți-vă ochii și mintea încercând cât mai multe experiențe noi și împărtășiți aceste experiențe cu cititorii voștri. După călătorie, asigurați-vă că veți continua cercetările în timp ce verificați dublu și triplu faptele. Nu este nimic mai rău decât să le oferiți cititorilor informații greșite!

8. Construiți rezistența la războinicii tastaturii

Îmi doresc atât de rău încât nu a trebuit să menționez acest lucru într-o postare atât de pozitivă pe blog, dar, din păcate, războinicii de la tastatură par să rămână aici.

Când am început blogul pentru prima dată nu scriam nimănui, nici măcar mamei mele! Mi-a luat săptămâni înainte să spun cuiva că am început un blog și pentru săptămânile care au urmat anunțului meu, sunt 99%, a fost doar citirea mamei mele.

Însă, de-a lungul anilor, blogul meu a crescut, ajungând la o audiență de peste 1,2 milioane de vizite de pagină pe lună și cu această creștere vine o serie întreagă de critici. În timp ce există mult mai mulți oameni care vă vor ridica în sus decât cei pe care vi-i vor da jos, inevitabilul pare să fie faptul că singurul comentariu oribil pe care l-ați citit pentru ziua va fi cel care vă va rămâne în minte.

Cu cât îți dai seama mai devreme că acești oameni uită ce au spus în momentul în care o spun, cu atât mai repede îl poți uita și tu. Într-adevăr nu merită să te lași de negativitate.

9. Adu ceva nou

Multe informații pe care le-am citit online înainte de a începe blogul meu au spus că va trebui să aduc ceva nou la masă. Sunt total de acord cu asta. Cu ce ​​nu sunt de acord, însă, este că bloggerii „trebuie” să aibă un accent „de nișă” pentru a avea succes. Cred că blogosfera este suprasaturată cu bloguri care au oferte similare, dar nu cred că asta înseamnă că trebuie să începeți un blog cu o nișă foarte specifică, doar pentru că cineva scrie deja un blog despre călătorii. Începeți un blog de călătorie, dar scrieți-l mai bine. Fă fotografii mai bune și oferă informații mai bune. Aduceți ceva nou, dar nu vă sacrificați viziunile într-un efort sever pentru a fi „diferiți”.

10. Călătorie!

În cele din urmă ... și cel mai evident dintre toate ... va trebui să începeți să călătoriți!

Când mi-am început prima dată blogul, nu am călătorit cu normă întreagă. De fapt, mi-am început blogul la jumătatea cursului universitar și în al treilea an de facultate de drept am decis să renunț la diploma mea principală și să termin doar diploma în științe politice. Astfel puteam studia prin educație la distanță, să călătoresc pe tot parcursul semestrelor și să fiu obligat să mă întorc acasă pentru examene de două ori pe an. Sigur, nu a fost cel mai credibil mod de a-mi termina diploma, mi-a permis să-mi urmez principala pasiune în viață: călătoria.

Când începeți un blog de călătorie, este important să știți (și să vă amintiți) că nu trebuie să călătoriți cu normă întreagă. Acestea fiind spuse, blogul meu a devenit cu siguranță mult mai popular atunci când am rezervat un bilet unic și am călătorit lumea pentru un an solo.

Peste tine! Aveți alte întrebări la care pot răspunde despre pornirea unui blog !? Simțiți-vă liber să lăsați un comentariu mai jos sau să-mi trimiteți un tweet!

Priveste filmarea: Cum sa incepi un canal de YouTube! (Ianuarie 2020).

Loading...