Mâncare franceză după regiune: ce să mănânci Unde

Când te gândești la mâncare franceză, ai fi iertat că ai gânditcu siguranță toată mâncarea bună vine din Franța. Dacă mă întrebi, da. Dar pur și simplu să spui „mâncare franceză” atunci când te referi la gusturile de patiserie fină, quiche lorraine sau brie brânză nu este suficient. Fiecare mâncare din Franța provine dintr-o anumită regiune a Franței, fiecare regiune fiind extrem de mândră de delicatețea lor. Este o astfel de mândrie care te asigură să obții cele mai bune dintre fiecare articol din „regiunea” sa, chiar dacă poți găsi o linie de tranșă în aproape fiecare brutărie din țară.

Deci, unde ar trebui să mergeți pentru cele mai bune produse alimentare preferate din Franța? Citiți mai jos pentru o listă completă!

Île de France

Centrată în jurul capitalei franceze, Paris, această zonă poate fi considerată epicentrul activităților culinare franceze și mai ales dacă o restrângem doar la Paris! Cu conexiuni excelente de transport către restul Franței, aproape toți vizitatorii Franței trec prin Paris (este obligatoriu dacă mă întrebi!)

Deci, cele mai bune delicii culinare pentru a vă răsfăța în Orașul Luminilor? Gândiți-vă produse de patiserie delicate ... și multe dintre ele! Începeți încercând omacaron, urmat de uniibrioşăde bună măsură. Vezi aici pentru patiseriile mele preferate de vizitat la Paris.

Normandia

Cu o locație la malul mării, nu este de mirare că regiunea Normandiei este specializată în fructe de mare. Mâncărurile „must try” pentru mâncătorii de fructe de mare includ Matelote (pește gătit în cidru) și Moules à la crème Normande (midii fierte în vin alb, cidru, usturoi și smântână). Pentru mâncătorii nealimentari de mare (salut!), Mergeți la Tarte Normande... delicios pentru dinți dulci!

Imagine: Igor Plotnikov / Shutterstock

Șampanie

Sunt sigur că nu este nici o surpriză faptul că regiunea șampaniei din Franța este renumită pentru că, da, ați ghicit-o ~ Șampanie. Asigurați-vă că vă asortați degustarea vinului Brie de Meaux (brânză) pentru împerecherea finală! Această regiune este renumită și pentru ofertele lor de cârnați - în special andouillette de Troyes (cârnați de porc) și boudin blanc(mezeluri albe).

Lorraine

Nu este surprinzător că regiunea Lorena este cunoscută pentru celebrul lor quiche lorraine, care și-a făcut drum în întreaga lume. Quiche-ul este format din produse de patiserie, umplute cu un centru de slănină, brânză și ouă. Vegetarienii se vor bucura de numeroasele alternative de legume oferite (atâta timp cât are brânză, sunt acolo!) Un alt favorit notabil francez care derivă din Lorena este Madeleine (un mic tort cu floare de portocal).

Alsacia

Regiunea Alsacia este una dintre preferatele mele din toată Franța, nu doar datorită arhitecturii spectaculoase, ci și a mâncării! Din anumite motive, totul pare să aibă un gust mai bun în Alsacia (au o istorie lungă a bucătariilor de patiserie de clasă mondială), deși dacă sunteți în căutarea unei specialități regionale, vă sugerez să începeți cu baeckeoffe sau prajeli de carpe. Situată la granița cu Germania, această regiune are o influență germană grea, așa că veți găsi o mulțime de feluri de mâncare unice (multe sunt mai pline de viață + mai grele) pe care nu le veți găsi în altă parte din Franța.

Aquitania

Am două cuvinte pentru tine: Pate de Ficat de gasca. Fiind vegetarian, vă pot asigura că ficatul de rață / gâscă nu este într-adevăr un fel de mâncare care mă încântă, dar știu o mulțime de mâncători de carne care sar la ocazia de a se delecta cu restaurante franceze de lux. Acest fel de mâncare este originar din regiunea Aquitania și este cel mai cunoscut fel de mâncare.

Imagine: Love to Escape

Limousin

Există câteva feluri de mâncare pentru care este recunoscut Limousin, dar nu este mai interesant pentru mine decât un Paté de pomme de terre. Această plăcintă cu cartofi este un vis al țăranului: mulți cartofi și mult unt. Ce mai puteți avea !?

Imagine: Despre Franța

Bretania

A spus cineva?crêpes!? Deși veți găsi unsprezece sute de cREPE se află peste tot în Paris, clătitele subțiri provin de fapt din Bretania. Dulci sau savuroși, calzi sau reci, aceste lucruri sunt prânzul tău final.

Valea Loarei

Valea Loarei, o excursie de o zi din Paris, este o altă regiune preferată din Franța. Rural frumos, înflorire de primăvară, chateaus magic ... Chiar nu am o amintire proastă a acestui loc. Cu excepția, desigur, când mi s-a oferit o quiche „vegetariană”, care era foarte mult o tichete de ton. O mușcă în ea și chestia a venit imediat. Cele două feluri de mâncare cele mai cunoscute aici sunt Andouillette (cârnați) și chiftele (pastă făcută din grăsime de porc încovoiată). Nici pe mine nu mă excită, dar s-ar putea să te excite!

Burgundia

Nu cred că există o regiune a Franței de care nu m-am bucurat, dar cu siguranță în primele trei experiențe preferate a fost vizita mea în Burgundia câțiva ani în urmă. Una dintre amintirile mele cele mai îndrăgite a fost să închiriez o bicicletă și (îngrozitor) să navighez pe drumurile franceze pentru a ajunge pe ruta vinului, sărind podgoria dintr-un oraș în altul. În afară de vin, escargot este aici o delicatesă regională, deși preferința mea veggie a fost delicioasaBrânză Gruyère Gougères. Dumnezeule. Îmi vei mulțumi mai târziu.

Provence

Și apoi există Provence cu „ gutuie și aioli. Sigur, există multe alimente în care această regiune este renumită - dar pentru iubitorii de sosuri (și toate lucrurile care se îneacă în sos), nu puteți bate aioli testând gustul în „patria sa maternă”. Pentru cei care au trăit sub o stâncă, aioli este maioneză de usturoi, trimis direct din ceruri de sus.

Peste tine! Ai vreo completare la care ai vrea să contribuie !?

Loading...