Dacă nu știți unde mergeți, vreun drum vă va duce acolo

„Unde găsești curajul să călătorești solo?”, a întrebat o doamnă de peste 30 de ani, seniorul meu.

„Nu sunt în totalitate sigur” I-am răspuns cu o cinste deplină.

Dar, în esență, tocmai afirmasem că nu eram foarte sigur cum am ajuns aici sau de ce am fost aici în acest moment al vieții mele, călătorind prin solo în lume și împărtășind călătoria mea cu mii de cititori aflați în întreaga lume. A fost un gând înspăimântător, fără să știu de ce mă aflu aici în acest moment, dar am fost aici cu atât mai puțin. Solo, la jumătatea drumului și niciun răspuns real pentru a explica de ce.

Sunt o credință fermă că citatul lui J. R. R. Tolkien potrivit căruia „nu toți cei care rătăcesc s-au pierdut” s-a lovit de unghii pe cap nu numai pentru mine, ci pentru multe femei solo, călătoare în general. Dar dacă trebuie să fim complet și sinceri cu noi înșine, nici noi nu suntem în mod special „găsiți”. Suntem un pic în pământul nimănui. După cum veți vedea până la sfârșitul acestei postări, nu e nimic în neregulă cu asta.

După lansarea filmului din 2010 Mănâncă roagă-te iubește, a existat această concepție greșită comună potrivit căreia fetele solo care călătoresc singure în întreaga lume sunt cumva „pierdute”, având nevoie de „a se regăsi”. Sunt sigur că unii dintre ei sunt apropiați și, așa cum este în carte, Julia Roberts a filmat doar un divorț dureros, pe care nu l-ar putea concluziona decât dacă ar trebui să găsească răspunsuri despre ea și despre scopul de a trăi în general (mi-a plăcut filmul apropo).

Dar, desigur, nu toată lumea călătorește în lume pentru a se găsi, fie ea printr-o aventură solo sau altfel. Totuși, după ce nu am reușit să răspund în mod concludent la întrebarea inițială pusă de la mine și afirm că am fost cumva curajos, îndrăzneț, nobil chiar, nu pot concluziona că sunt în întregime la celălalt capăt al spectrului.

Dacă nu știi unde te duci ...

Așadar, dacă nu știu de ce sunt aici, cum am ajuns aici sau exact ce înseamnă că fac călătorii în lume ca blogger de călătorie cu normă întreagă (un concept evaziv în sine). De ce trebuie să am răspunsurile? De ce trebuie să ne simțim incompetenți sau, într-adevăr, nesiguri de noi înșine când nu avem TOATE raspunsurile? Ce se întâmplă dacă am înceta să căutăm răspunsuri și am ales să punem mai multe întrebări?

... Orice drum te va duce acolo

Există ceva în noi ca oameni, care găsește confort în a avea răspunsuri și cunoștințe concrete. Suntem întotdeauna nevoia să cunoaștem cu ceilalți și cu noi înșine și, dintr-un motiv oarecare, devenim copleșiți de necunoscut dacă ar trebui să ne croiască. Așadar, dacă te regăsești aici (așa cum am făcut-o astăzi), ia în considerare să savurezi faptul că nu ai toate răspunsurile, nu trebuie să știi unde te duci și trebuie doar să mergi corect direcţie. Până la urmă, toate drumurile ne vor conduceundeva.

Priveste filmarea: Dani Mocanu - Voi nu ma haliti Oficial Video (Ianuarie 2020).

Loading...